Učionica

KINEZIOLOŠKI FAKULTET
Objavljeno 26. prosinca, 2020.
l O Fakultetu
Kineziološki fakultet

Drinska 16A,
31000 Osijek

www.kifos.hrKineziološki fakultet Osijek najmlađa je znanstveno-nastavna sastavnica u Osijeku osnovana 3. kolovoza 2020. godine. Obrazovanjem kadrova na sveučilišnim studijskim programima te znanstveno-istraživačkim radom u društvenom i interdisciplinarnom području Kineziološki fakultet Osijek usmjeren je tržištu rada i potrebama sporta i društva.

Kineziološki fakultet Osijek uspostavio je uspješnu suradnju sa zajednicama sportskih udruga grada Osijeka i Osječko-baranjske županije te u skladu sa Strategijom razvoja sporta grada Osijeka i s potrebama regionalne zajednice razvija nove programe obrazovanja. S ciljem edukacije stručnog kadra koji djeluju u sportskim klubovima i udrugama za provođenje sportske rekreacije cjelokupne društvene zajednice Kineziološki fakultet Osijek osim sveučilišnih studijskih programa provodi i programe cjeloživotnog obrazovanja te intenzivno radi na razvoju i provedbi stručnih programa koji bi omogućili djelatnicima sportskih udruga kompetencije kojima bi stekli kvalifikaciju za obavljanje poslova unutar djelatnosti definiranih Zakonom o sportu.

Suradnjom sa srodnim domaćim i međunarodnim visokoškolskim i javnim ustanovama, institutima i sportskim savezima, Kineziološki fakultet Osijek promiče sport i potiče napredovanje nastavnika i studenata uključivanjem u istraživački europski prostor visokog obrazovanja programima međunarodne suradnje i mobilnosti studenata, istraživača i nastavnika.

Studiji
Preddiplomski studijKineziologija
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana