Osijek
U ORGANIZACIJI MOTOKLUBA OSIJEK

Osječki Motomrazovi stigli s
darovima za Dječji dom Klasje
Objavljeno 5. prosinca, 2020.

Već devetnaest godina zaredom u prosincu osječki Motomrazovi, odnosno članovi Moto kluba Osijek, odjeveni poput Djeda Mraza, uveseljavaju Osječane. Prolazeći gradom mamili su osmjehe svima koji su se zatekli na ulicama, a najviše su razveselili  mališane iz Dječjeg doma Klasje u Zagrebačkoj ulici.

I ove su ih godine posjetili, ne samo punih ruku, već su stigli s kombijem prepunim darova, igračaka, voća i svega što mala dječja srce lako ispuni srećom. „Glavni motomraz”, Zdravko Bošnjak, predsjednik MK Osijek, primio je, u ime svih članova najstarijeg motokluba u jugoistočnoj Europi, zahvalnicu od djece i "teta" koje vrijedno danonoćno skrbe o preslatkim mališanima iz te ustanove.

- Uvijek nas jako razvesele, već 19 godina Motomrazovi dolaze u Klasje, posljednjih su godina proširili svoje darivanje i na Dom za odgoj djece i mladeži. Prekrasna je to akcija, zaista na radost djece koja ih s nestrpljenjem uvijek očekuju, ne samo zbog toga kako su odjeveni već i zbog motora na kojima dolaze u goste -  to nam je poseban doživljaj. Inače, posljednjih su godina ulazili u naše dvorište, stavljali djecu na motore i svi su neizmjerno uživali, ali ove smo se godine, zbog epidemioloških uvjeta, mogli samo gledati s kapije dvorišta. Motoristi na ovaj način djeci stvaraju prekrasne uspomene koje će im ostati za cijeli život i još k tome donose mnogo darova, za svako dijete, i to ne samo za našu podružnicu nego za sve lokacije gdje su djeca smještena. Imamo 105-ero djece. Hvala im na tome, kazala je Marija Ozdanovac, predstavnica podružnice DD Klasje.

Zdravko Bošnjak kaže kako svim članovima ovo čini veliko zadovoljstvo.

- Presretni smo što možemo pomoći i rado ćemo to činiti i u budućnosti, ne samo u Osijeku nego i u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini. Svako dijete iz DD Klasje i štićenici Doma za odgoj djece i mladeži dobilo je isti paket. Žao nam je što smo ove godine došli samo na jednu lokaciju jer oni imaju još izdvojenih objekata. Nisu sva djeca u mogućnosti doći ovdje u Zagrebačku ulicu pa smo zbog toga mi svih ovih godina išli kod njih u Beli Manastir i druga mjesta. Ali zbog pandemije koronavirusa ove godine nemamo s njima fizičkog kontakta, i samo sam ja s njima malo, s udaljenosti, popričao. Svi smo odgovorni i odradili smo sve prema dogovoru i prema onome što nam je propisao Županijski krizni stožer.

Mi smo najstariji motoklub, osnovani smo 1974. godine, Motomrazevi i Motozeke začeti su ovdje, u gradu na Dravi. Nije nam problem prikupiti sredstva za darove, ima nas dosta, dečki od svoje obitelji izdvoje pa dođemo s darovima. Imamo i sponzore koji nas prate kroz cijelu godinu. Mislim da je MK Osijek najveće ime koje putuje Europom, nema grada i države u kojoj nismo bili, prošle godine su članovi pravili po 16.000 kilometara na dva kotača i obišli pola Europe. A to je rezultat naših motosusreta, zbivanja koje se događa posljednji vikend svakog lipnja u Osijeku. Tada imate pola Europe u gradu na Dravi, tada imate 17 država kao goste u Osijeku. To nas čini vrlo ponosnima, ispričao je predsjednik MK Osijek.

Darko Pejić

Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

Najčitanije iz rubrike