Sport
HRVATSKI GIMNASTIČARI U TURSKOJ

EP za pozitivni kraj loše 2020. godine
Objavljeno 5. prosinca, 2020.
Od 9. do 13. prosinca turski Mersin domaćin je Europskog prvenstva u gimnastici za seniore i juniore. Jučer su prema Turskoj otputovali članovi muške gimnastičke reprezentacije Hrvatske, naravno nakon obavljenog testiranja na COVID 19. On se pokazao negativnim za europskog i svjetskog viceprvaka Tina Srbića, Filipa Udea te dvojicu članova GD Osijek Žita Roberta Seligmana i Aurela Benovića. "Četvorica mušketira" predstavljat će tako Hrvatsku u seniorskom dijelu programa, a u juniorskoj konkurenciji na konju s hvataljkama nastupit će Mateo Žugec (GK Vindija) i Liam Rabić (ZTD Hrvatski Sokol). S obzirom na brojne otkaze zbog trenutačne loše epidemiološke situacije u Europi, čini se kako put prema finalu, ali i kasnije borbi za medalju nikada nije bio lakši negoli u Mersinu. Naravno, naši gimnastičari moraju biti na svojoj razini, što je teško postići s obzirom na sezonu u kojoj je bilo jako malo natjecanja. Ovo je uz to jedinstven slučaj da se Europsko prvenstvo održava u prosincu. Kada je gimnastička sezona u normalnim okolnostima već završila.


- Malo je čudno ići na EP na kraju godine. Nikada nismo imali veliko natjecanje u prosincu, ali kakva je čudna godina, drago nam je da će se Prvenstvo ipak održati. Bit će možda nešto malo slabije nego što bi inače bilo, ali ne trebam se zamarati s time. Čudno je da sam, s obzirom na doba godine, u dobroj formi, spreman sam. Pokušat ću odraditi svoj posao, a kad to odradim, onda znam da sam na svakom natjecanju među favoritima. Idemo ovo natjecanje odraditi najbolje što možemo. Neka nam ovo EP bude neki pozitivni kraj ove čudne 2020. godine - poručio je naš najbolji gimnastičar.


Pravi majstor europskih prvenstava je Robert Seligman. Čak osam puta bio je u finalu, prvi put još u Debrecenu 2005. godine, a dvaput se okitio medaljama. Nakon bronce i srebra nedostaje mu ona najsjajnija.


- Mislim da je održavanje ovoga natjecanja iznimno važno za sve nas. Ova pandemija je unazadila sport, teško je funkcionirati, ali moramo vjerovati kako će brzo sve to proći. Meni je čak COVID situacija ove godine pomogla. U veljači sam u Melbourneu slomio prst, nisam znao hoću li se uopće vratiti na konja jer ipak su mi 34 godine. Sada vjerujem kako ću u Turskoj ostvariti zapažen rezultat i kako će se cijeli hrvatski tim boriti za medalje - rekao je iskusni Osječanin
Inače, u kakvim će se okolnostima održati EP, treba reći da je u Turskoj nedavno uveden policijski sat, no tamošnja vlada dopustila je održavanje natjecanja. K.Lacković
Najčitanije iz rubrike