Mozaik
KLIZALIŠTA ĆE BITI VEĆ 24. PROSINCA

Bečki adventski sajam bit će u digitalnom obliku
Objavljeno 5. prosinca, 2020.
Pokrenuta je online platforma gdje više od 100 prodavača nude proizvode koje su trebali predstaviti na božićnim štandovima

Zbog novih mjera koje austrijska vlada uvodi na razini cijele zemlje, ove godine ipak neće biti poznatog adventskog sajma u Beču. Službeno otvorenje trebalo se održati 13. studenoga, na već tradicionalno najvećem i najpoznatijem sajmu ispred zgrade bečke gradske vijećnice. No zbog porasta broja novozaraženih Austrija je sredinom studenoga uvela niz strogih ograničenja te je otvaranje sajma najprije odgođeno na početak prosinca, a sada je i potpuno otkazan.


Nova najava razveselit će ljubitelje klizanja svih uzrasta u glavnom gradu Austrije. Naime, "Bečki ledeni san", jedno od najvećih klizališta na otvorenom u svijetu, otvara svoja vrata 24. prosinca. Sezona klizanja na velikom klizalištu ispred gradske vijećnice inače počinje sredinom siječnja, no ove će se godine park i trg ispred vijećnice već krajem prosinca pretvoriti u prekrasnu ledenu bajku na dvije razine, s površinom od čak 8300 kvadrata. Prema navodima organizatora bit će uvedene promjene kako bi se posjetiteljima omogućila sigurna zimska zabava na svježem zraku.


- U ovoj izazovnoj godini Beč je više puta pokazao da se predanošću i stručnošću mogu stvoriti brojna sigurna rješenja - istaknuo je bečki gradonačelnik Michael Ludwig. Dodao je da u okviru svojih mogućnosti građanima sada žele omogućiti ponudu za bavljenje sportom i kretanje na otvorenom.
Već postoji i alternativa za veliki božićni sajam ispred vijećnice, i to u digitalnom obliku. Nedavno je pokrenuta online platforma na kojoj više od 100 prodavača nude proizvode koje su trebali predstaviti na božićnim štandovima. Zainteresirani kupci mogu naručiti božićne ukrase, ručno izrađene figurice, šalice u raznim oblicima i slastice.


Tanja Kvorka
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DODIJELJENE NAGRADE MUSIC PUB

Kantautorica 2020. je Aklea Neon, što joj je prva nagrada u karijeri

2

ZAHVALJUJUĆI SURADNJI S GITARISTOM EMIROM HOTOM

Giuliano se vratio među rockere

3

STEPHANIE SEYMOUR

Manekenki sin umro od droge