Sport
EUROPSKA LIGA

Velika je stvar uzeti bod Realu
Objavljeno 4. prosinca, 2020.
U petom kolu Europske nogometne lige prvi su put oba hrvatska predstavnika povećala svoj bodovni saldo. Dinamo je odličnim izdanjem u Rotterdamu svladao Feyenoord sa 2:0 te je kolo prije kraja osigurao prezimljavanje u Europi, i to kao prvoplasirana momčad skupine K. "Modri" su prikupili 11 bodova, i dalje su bez primljenog pogotka, te će u posljednjem kolu na Maksimiru protiv CSKA Moskve igrati "samo" za dodatno jačanje klupskog, ali i nacionalnog koeficijenta.


Za razliku od hrvatskog prvaka, Rijeka je u ovom kolu dohvatila svoj tek prvi bod, i to na gostovanju kod lidera Primere Real Sociedada, s kojim je remizirala 2:2. Riječani su dva puta vodili pogodcima Velkoskog (38) i Lončara (73), a Španjolci se oba puta vraćali preko Bautiste (69) i Monreala (79). Očekivano, vodeća momčad španjolskog prvenstva dominirala je susretom, no riječka je obrana predvođena vratarem Nevistićem uspjela otkloniti većinu opasnosti te je Rijeka na kraju zasluženo osvojila premijerni bod u skupini F.
- Čestitke igračima, veliki bod. Svjesni smo gdje smo igrali, bili smo na svom maksimumu, imali smo i sreće, ali nije lako zabiti vodećoj momčadi La Lige dva gola. Jedan senzacionalan i veliki bod za naš klub. Jako smo sretni, možda smo i u prijašnjim utakmicama zaslužili bod. Vjerujte mi da smo iznimno sretni. Mi smo mlada momčad koja igra u, za mene, skupini Lige prvaka. Skidam kapu igračima, ljudi ne znaju kakve su to razlike u svemu. Za mene jako veliki bod i za samopouzdanje i za dalje, za razvoj momčadi. Kad dobiješ neku potvrdu kao ovo, to je za nas veliko veselje. Velika stvar je uzeti bod protiv prvoplasirane momčadi La Lige - rekao je nakon prvog pozitivnog rezultata u Europskoj ligi trener Rijeke Simon Rožman.



Riječani su time i pokvarili planove Španjolcima, koji su očekivali sva tri boda za sigurnije iščekivanje posljednjeg kola. U njemu će Rijeka ugostiti AZ Alkmaar (8 bodova), dok Napoli (10) dočekuje Real Sociedad (8). G. Roguljić
Možda ste propustili...

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

SUSJEDI SE GADNO POSVAĐALI, VIDJET ĆE SE I NA SUDU

Krstanović: Ponaša se kao budala; Komak: Tužit ću ga

MURSAŠI SE ISKAZALI U KAŠTELANSKOJ MAJSTORICI

Najtežom stazom ponovno do finala doigravanja za prvaka

Najčitanije iz rubrike