Sport
SLAVONSKI OBRAČUN U DRUGOJ HNL

Osijek II: Cibalia je sve bolja i opasnija
Objavljeno 5. prosinca, 2020.
- Motiv nam je jesen završiti na prvom mjestu, pa idemo dobiti i Cibaliju - kaže Latković

Momčad Osijeka II drugoligaški slavonski derbi dočekuje s nestrpljenjem i s planom povratka na pobjedničku stazu s koje je nakon dugo vremena skrenula u prošlom kolu protiv Rudeša.


Međutim, tim porazom nogometaši Osijeka II nisu izgubili i prvo mjesto na ljestvici, pa im susret protiv Cibalije pruža priliku za popravni ispit. Nekada su to bili dvoboji koji su znali uzburkati strasti u pitomoj slavonskoj ravnici. Bila su to ljepša vremena kada su Vinkovčani igrali na prvoligaškoj sceni, a stvarnost je za njih daleko lošija jer sada derbije igraju s drugom momčadi Osijeka, a ni s njom ne izlaze lako na kraj. Suparnici će susret dočekati u različitom raspoloženju. Osijek II nakon spomenutog posrtanja protiv Rudeša, a Cibalia nakon što je dojučerašnjem lideru Hrvatskom dragovoljcu utrpala pola tuceta pogodaka. Tih šest komada dovoljno je upozorenje za osječku momčad s kim će u rano nedjeljno poslijepodne na svom stadionu imati posla.


- Momčad koja Hrvatskom dragovoljcu zabije šest pogodaka jako je opasna. Čini mi se kako se Cibalia prilično podignula u formi u posljednje vrijeme, pa nas čeka izazovan susret. Čuo sam od suigrača ponešto o povijesti tih dvoboja Osijeka i Cibalije na prvoligaškim utakmicama, pa ne sumnjam kako će i ova biti pravi slavonski derbi. Inače, meni je prošlosezonski susret protiv Cibalije u Vinkovcima ostao u posebnom sjećanju jer sam na njemu zabio svoj prvi pogodak u dresu Osijeka. Tada smo odigrali vrlo dobro i slavili sa 2:0 pa ne bih imao ništa protiv kada bi se sve to ponovilo - kaže Aleksa Latković, daroviti napadač Osijeka II.


U redovima Osijeka II žele zadržati korak sa svojom prvom momčadi, točnije kao i oni, zadržati vodeću poziciju u svojoj ligi, a za to će im biti potrebna pobjeda nad slavonskim rivalom.


- Svjesni smo kako to nije samo jedna od utakmica, pa smo se za nju posebno pripremali prošlog tjedna. Poraz u Zagrebu koji smo doživjeli nakon osam utakmica malo nas je poremetio, ali ne vjerujem kako će ostaviti posebnog traga na nama. Nije ni realno očekivati da ćemo sve pobjeđivati. No veliki nam je motiv osvojiti naslov jesenskog prvaka, a ako to želimo, onda moramo pobijediti Vinkovčane. Atmosfera nam je odlična, očekujemo kako će nam se priključiti i igrači koji treniraju s prvom momčadi, pa ćemo biti u najjačem mogućem sastavu - zaključio je Latković.


Vjerojatni sastav: Barešić, Magdić, Gačić, Barišić, Benić, Babin, Ljubić, Kuprešak, Mišković, Latković, Beljo.
Susret Osijek II - Cibalia igra se u nedjelju na stadionu u Gradskom vrtu s početkom u 13.30.


Dalibor Keler
Nekada su susreti Osijeka i Cibalije itekako znali uzburkati strasti u pitomoj slavonskoj ravnici
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana