Sport
U GRADSKI VRT DOLAZI CIBALIA

Tomić: Najbolji smo protiv onih s vrha
Objavljeno 5. prosinca, 2020.
Cibalia u nedjelju stiže u Gradski vrt nakon 6:0 pobjede nad Hrvatskim dragovoljcem

Nogometaši Cibalije pjevajući dolaze na trening ovoga tjedna nakon što su prošle subote pobijedili Hrvatski dragovoljac sa 6:0. Skinuli su Vinkovčani jednu momčad sa samog vrha, a sada u nedjelju (13.30) u goste odlaze i vodećem.


Druga momčad Osijeka, naime, trenutno je vodeća zahvaljujući boljoj gol-razlici od Hrvatskog dragovoljca s kojim ima isti broj bodova. Trener Cibalije Petar Tomić vjeruje kako mu je momčad u stanju odigrati još jednu kvalitetnu predstavu. Naime, dosad su Vinkovčani upravo protiv najboljih pokazivali svoja najbolja izdanja.


- Pod tim najboljima ne smatram samo momčadi koje se nalaze u vrhu i koje se bore za prvu ligu, nego i sve naše najbolje prvoligaške momčadi koje u Drugoj ligi imaju svoju drugu momčad. Ove sezone pobijedili smo, naime, i drugu momčad Dinama i Hajduka tako da mogu reći da protiv njih uvijek igramo s dodatnim motivom. Naravno, kod mojih igrača uvijek je motiv i što se igra susjedski derbi. Želja je prikazati se u Osijeku u najboljem svjetlu.


Otvoreno smo priupitali Tomića kako bi ocijenio odnose između, po prvenstveno tradiciji, dva najbolja slavonska kluba? Jedno vrijeme, čini se, nije bilo "ni slike ni tona".


- Rekao bih sve bolja. Iz redova Osijeka imamo ustupljenu dvojicu igrača, Stanića i Išasegija, a treba reći kako su u redovima Osijeka dvojica igrača iz naše škole nogometa, Pavičić i Beljo, koji dobiva minutažu i u prvoj momčadi.


Poznaje dobro osječku momčad i sve ono što radi trener Igor Tolić.


- Koliko mi se čini, kolega Tolić ima ambiciju ostati na samom vrhu za razliku od, primjerice, Hajduka II i Dinama II koji su isključivo orijentirani na pružanje prilike mladim igračima. Ima prednost, što je ta momčad ranije selektirana i što je već neko vrijeme na okupu i to se sve vidi i na rezultatima.


Do kraja prvog dijela prvenstva ostala su još dva kola. Osim gostovanja u Gradskom vrtu, slijedi vam i domaći susret sa sinjskim Junakom. S kakvim biste ulovom bili zadovoljni do kraja jeseni?


- Zadovoljan s tri boda, prezadovoljan s četiri, a šest bodova bi bilo super. Ma da vam kažem iskreno. Ne sumnjam uopće u moje igrače kako će biti pravi protiv Osijeka. Kvaliteta susjeda je dovoljan motiv. Mene više brine susret s Junakom i kako ćemo protiv njega izgledati. Tu ćemo onda pokazati koliko smo doista kvalitetni - zaključio je trener vinkovačkog drugoligaša.
Najvjerojatniji sastav: Slukić, Išasegi, Stanić, Karabatić, Ciprić, Baltić, Jajalo, Šarić, Baraban, Jazvić i Perić-Komšić.


Krešimir Lacković
Vinkovčani ohrabreni uvjerljivom pobjedom nad "dragovoljcima" stižu u Gradski vrt
Najčitanije iz rubrike