Osijek
U SUBOTU U MUZEJU SLAVONIJE

Otvaranje izložbe “Neuništivi grad”
Objavljeno 5. prosinca, 2020.
U Muzeju Slavonije, u subotu, 5. prosinca, bit će otvorena nova izložba ratne tematike. Riječ je, kaže Ivan Bekavac, predsjednik Udruge 106. brigade Zbora narodne garde Republike Hrvatske, o zbirci fotografija koja je nastala na inicijativu Udruge i pokrenuta 2019. godine da se pri Muzeju Slavonije osnuje zbirke fotografija iz Domovinskog rata.

"S tim ciljem, a u povodu svečanog obilježavanja proslave Dana grada Osijeka i Dana obrane grada Osijeka, pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, izložba pod nazivom ‘Neuništivi grad - Da se ne zaboravi‘, bit će svečano otvorena u 12 sati. Autori fotografija su Osječani Gojko Mitić, Željko Lončar, Zdenko Pušić, Zoran Jaćimović, Dario Hećimović i Marin Topić, pa pozivamo sugrađane da razgledaju izložbu ovih dragocjenih fotografskih svjedonačanstava Domovinskog rata“, kaže Bekavac.

Bekavac napominje kako, u skladu s epidemiološkim mjerama, neće biti moguće primiti veliki broj posjetitelja odjednom. "No, nema potrebe za žurbom da se pogleda izložba, jer će biti postavljena do sredine siječnja sljedeće godine“, poručuje Bekavac. D.P.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike