Kultura
14. GLAZBENO NATJECANJE MEĐUNARODNOG KARAKTERA

Ove godine GLAZ-B-OS virtualno za sve
Objavljeno 5. prosinca, 2020.
Glazbene božićne svečanosti Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku - GLAZ-B-OS 2020, u 14. će se izdanju održati virutalno! Unatoč nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji Odsjek za glazbenu umjetnost, koji je nositelj te već tradicionalne prosinačke manifestacije, odlučio nas je sve zaraziti radošću glazbe i širiti dobre božićne vibracije - javljaju organizatori.


Učinit će to virtualnim glazbenim natjecanjem - GLAZ-B-OS 2020, koje je međunarodnog karaktera, a za koje je raspisan otvoreni poziv na koji se mogu prijaviti sadašnji i bivši studenti Akademije te svi ostali zainteresirani glazbenici: profesionalci i amateri; glazbeni ansambli - vokalni, instrumentalni i vokalno-instrumentalni (zborovi, orkestri, komorni sastavi), solisti, kao i svi drugi oblici glazbenih ansambala (školski zborovi, crkveni zborovi i pjevačke skupine, kulturno-umjetnička društva i drugi).


Natjecatelji se, kako je i vidljivo u pozivu, mogu prijaviti u više kategorija, a kako bi sudjelovali, potrebno je poslati kvalitetnu snimku svog nastupa najkasnije do 10. prosinca 2020. Detaljne je propozicije moguće pronaći na web-stranici Akademije te FB stranici GLAZ-B-OS-a, preko koje će se 17. i 18. prosinca natjecanje i održati.


- Organizatori vjeruju kako će GLAZ-B-OS u ovoj godini, unatoč drukčijem, izmijenjenom konceptu festivala rezultirati uspjehom te uvelike pridonijeti širenju božićnoga duha među svima nama, a osobito jer će u njemu sudjelovati brojni glazbenici koji će izvedbama božićnih pjesama uljepšati ovo blagdansko razdoblje. Iako će advent i Božić ove godine proći u nekim novim okolnostima, zahvaljujući upravo GLAZ-B-OS-u, božićnoga duha sigurno neće nedostajati! - ističe Majda Milinović, jedna od članica organizacijskog odbora Festivala.
Stručni žiri će dodijeliti nagrade za tri najbolje izvedbe u 1.,2. i 3. kategoriji uključujući i pripadajuće podkategorije te pohvale za sudjelovanje u 4. kategoriji (revijalna). Žiri može dodijeliti i posebne nagrade. Predsjednica stručnog ocjenjivačkog žirija i osnivačica Festivala izv. prof. art. dr. sc. Antoaneta Radočaj-Jerković dodijelit će posebnu nagradu najboljem dirigentu, odnosno voditelju ansambla. Stručni ocjenjivački žiri ocejnjuje izvođače na temelju sljedećih elemenata kvalitete: intonacija, vokalna tehnika, dosljednost u poštivanju notnog teksta u svim njegovim elementima, interpretacija, koncepcija i težina programa, sceničnost. N.Vek.
Stručni žiri će dodijeliti nagrade za tri najbolje izvedbe u 1.,2. i 3. kategoriji, kao i u podkategorijama
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ETNOLOŠKOM CENTRU BARANJSKE BAŠTINE

Izložba “Tisućljeća među rijekama"

2

OSVRT KONCERT OTVORENJA “SEKOŠANA”

Nekoliko izvrsnih izvedbi na novonabavljenom klaviru jedinstvene crvene boje

3

IZLOŽBA U GRADSKOM MUZEJU VUKOVAR

Tkanja i tapiserije te slike i crteži sakralne tematike