Mozaik
BESTSELLER U ITALIJI IZNENADIO SVE

Prazna knjiga o Matteu Salviniju hit na Amazonu
Objavljeno 4. prosinca, 2020.
Na 110 stranica i uz cijenu od 6,99 €, knjiga nudi prazne stranice i danima je na vrhu popisa najprodavanijih knjiga

Knjiga o ultradesnom oporbenom političaru Matteu Salviniju na vrhu je najprodavanijih naslova u talijanskom Amazonu, iako sadrži samo - prazne stranice! Knjiga "Zašto bi Salviniju trebalo vjerovati, poštovati ga i obožavati", na 110 stranica i uz cijenu od 6,99 eura, nudi prazne stranice i već je danima na vrhu popisa najbolje prodavanih knjiga na talijanskoj stranici internetskog prodavatelja.

- Knjiga je puna praznih stranica. Unatoč višegodišnjem istraživanju, nismo mogli pronaći ništa što bismo rekli glede toga, pa molim vas, slobodno je koristite za vlastite bilješke - navodi se u opisu knjige. Kao autor navodi se "Alex Green, politički analitičar", i vjerojatno je riječ o pseudonimu. Prema Amazonu, knjiga je objavljena u privatnoj nakladi, u veljači 2009. Očigledna šala privukla je pozornost mnogih talijanskih medija, među kojima su i La Stampa, La Repubblica, Il Fatto Quotidiano iIl Sole 24 Ore.

Kritike na Amazonu uglavnom su pozitivne, a prosječna je ocjena 4,7 zvijezda. "Dugotrajno i naporno čitanje, no vrijedilo je", piše jedan potrošač.

Nekima se šala ipak nije dopala. “Pišem vam samo da vam kažem da se radi o praznoj knjizi prodanoj u spletki s ljevičarskim Amazonom samo za zabavu ljevičara”, napisao je muškarac koji je ocijenio knjigu samo jednom zvijezdom. “Kupio sam je samo da bih o njoj loše pisao. Ne biste je trebali kupiti!”, dodao je kupac.

Salvini (47) čelnik je stranke Liga. Političar koji dijeli društvo poznat je po tvrdim stajalištima prema migrantima i naklonosti drugim populističkim vođama poput Donalda Trumpa.

Hina
Možda ste propustili...

GLUMČEV AGENT OPOVRGAVA SPORNU FOTOGRAFIJU

Chuck Norris nije bio na prosvjedu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DODIJELJENE NAGRADE MUSIC PUB

Kantautorica 2020. je Aklea Neon, što joj je prva nagrada u karijeri

2

ZAHVALJUJUĆI SURADNJI S GITARISTOM EMIROM HOTOM

Giuliano se vratio među rockere

3

STEPHANIE SEYMOUR

Manekenki sin umro od droge