Regija
PROGRAM POTICANJA PODUZETNIŠTVA

Grad Vinkovci osigurao 1,2 milijuna kuna za poticanje poduzetništva
Objavljeno 3. prosinca, 2020.

VINKOVCI - Grad Vinkovci i ove godine potiče poduzetnike preko Programa poticanja poduzetništva kojim se provode mjere s ciljem stvaranja povoljnijeg poduzetničkog okruženja za djelovanje postojećih poduzetnika i privlačenje novih investitora s ciljem poticanja ukupnog gospodarskog i društvenog razvoja na području grada Vinkovaca.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić prilikom uručivanja ugovora poduzetnicima, između ostaloga je rekao:
- Većinom su to tvrtke koje su mali obiteljski obrti ili poduzetnici koji su se samozaposlili, te sami izašli na tržište rada.Zato je i važno da smo kroz proračun i ove godine  uspjeli iznaći sredstva za poduzetnike.Smatramo da su poduzetnici temelj budućeg razvoja, to su tvrtke koje u budućem vremenu trebaju zapošljavati, rekao je Bosančić.

Hrvoje Niče, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Vinkovaca istaknuo je kako su poduzetnicima priznali nastale troškove za nabavku strojeva, alata i opreme od dana stupanja COVID restriktivnih mjera u ožujku, a ne od dana objave natječaja u kolovozu ove godine.

-''Cilj je bio omogućiti sredstva svim poduzetnicima koji zadovoljavaju uvjete i to smo uspjeli ostvariti. Poduzetnici su se svojim zaposlenicima obvezali povećati bruto plaću iznosu od 10 posto, pa tako stvaramo dodatnu vrijednost i vjerujemo da će to pomoći i razvoju grada i samim poduzetnicima. Ovisno o sredstvima koja su tražili, svatko je dobio između 15 i 30 tisuća kuna i smatramo da su sredstva uložena u prave stvari jer su se nabavljali strojevi, uređaji, alati i oprema potrebni za rad“, istaknuo je Niče.

Ukupno 50 poduzetnika dobit će pomoć za ulaganje u svoje poslovanje, dok će 110 zaposlenika dobiti povećanje bruto plaće od 10%, a Grad je za tu namjenu osigurao 1.196.947,01 kuna.

Mario Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana