Mozaik
ODRŽAVA SE POČETKOM OŽUJKA

Za Sanremo 2021. više od 300 prijava
Objavljeno 4. prosinca, 2020.
Proteklih dana izlazile su oprečne informacije oko moguće odgode velikog brata Eurosonga, talijanskog Sanrema, koji je za 2021. godinu dobio novi termin. Za razliku od prethodnih godina, talijanska televizija RAI rezervirala je kazalište Teatro Ariston za Sanremo 2021., od 2. do 6. ožujka, no pojavile su se neslužbene informacije o novom terminu u travnju zbog trenutačnog pogoršanja epidemiološke situacije u Italiji. Ako se pita umjetničkog direktora ovogodišnjeg izdanja Amadeusa, taj termin je još uvijek itekako aktualan, prenosi Eurosong.hr.

- Bit će Sanrema! Zasad je potvrđen termin od 2. do 6. ožujka, potom će se vidjeti. U prvim danima siječnja evaluirat ćemo trenutačnu situaciju s koronavirusom i potom shvatiti što trebamo - izjavio je Amadeus za Il Messaggero. U siječnju bi onda trebala biti poznata i situacija s publikom u gledalištu.

- Bez publike Sanremo nije Sanremo, to je svima jasno: dvorani, sponzorima i općini. Nadamo se kako će situacija do ožujka biti pod kontrolom znajući kako reorganizirati sve: kazalište, centar za novinare i grad. Ljudi moraju doći u grad i osjećati se sigurnima i biti mirni. Sigurno ni natjecatelji ni gosti ne žele doći na pozornicu znajući kako ih u publici nitko ne čeka. Možda bismo mogli od tisuću mjesta osigurati 400-tinjak - nadodao je Amadeus.

Prema informacijama koje je dao u intervjuu, dosad je pristiglo oko 300 pisama namjere nastupanja u kategoriji Campioni na Sanremu 2021. Također, naglasio je kako na njegovu sreću, zasad nijedan demo ne govori o situaciji s koronavirusom te najavio da ako bude mogućnosti za to, broj sudionika s 20 mogao bi se povećati na 22 ili 24, kao što smo imali prošle godine. Zasad većina talijanskih portala špekulira oko mogućih natjecatelja, uzimajući u obzire faktore poput skorog izdanja albuma, reizdavanja nedavno izišlih albuma, popularnost nastala pobjedom u nekom talent showu, ili obilježavanje okrugle obljetnice karijere.

Pobjednik Sanrema 2021. dobit će prvi pravo upita o nastupu na Eurosongu 2021., a RAI je ove godine to riješio tako da prilikom pretprijave izvođač mora potpisati izjavu da želi ići u Rotterdam. Ako bude sve u redu, popis natjecatelja bit će objavljen 17. prosinca. T.K.
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJEN KRATKI TEASER ZA NOVU TURSKU ROMANTIČNU SERIJU

“Thank You, Next” stiže na Netflix

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

Najčitanije iz rubrike