Tehno
IGRALI SMO: NBA 2K21

Najpoznatija košarka u svom 21. izdanju
Objavljeno 4. prosinca, 2020.
Vođenje lopte, šutiranje i obrana činit će se vrlo realističnim

Dobili smo priliku na našem PS4 Pro zaigrati vjerojatno najpoznatiju simulaciju košarke, serijal NBA 2K koji je dogurao do brojke 21.


Pojam košarka i NBA vjerojatno su najveći sinonimi među općom sportskom populacijom, a ako njima dodamo i pojam igra na konzoli, vjerojatno jedino rješenje ove kombinacije je NBA 2K serijal igara. Vjerojatno najbolja košarka koju možete zaigrati na nekoj od igraćih platformi, u našem slučaju na fenomenalnom PS4 Pro, dogurala je do svoga 21. izdanja. Moramo priznati da se još uvijek sjećamo prvog NBA 2K kojeg smo ugledali kao nešto nikad prije viđeno na početku 2000. godine. I godina po godina, izdanje po izdanje, evo nas do onoga za 2021., NBA2K21. Ova igra zapravo je jedina simulacija košarke, pa ako ste željni driblinga, vođenja lopte, šutiranja i ostalih košarkaških vratolomija – NBA 2K21 je najviše što možete dobiti.

Vrlo slično kao 2K20

Naš osvrt krećemo kao svježi igrači. Serijal NBA 2K zaista dugo nismo igrali i bespredmetno je uspoređivati ga s naslovima koje smo davno igrali. Stoga, ako ste novi kao mi, a k tome možda dugi niz godina niste zaigrali košarku na konzoli ili računalu – entuzijazam će zaista biti "na nivou". Međutim, ako se redoviti igrač NBA 2K serijala, tada između prošlog 2K20 i ovogodišnjeg 2K21 nema prevelike razlike. Međutim, kako smo spomenuli, serijal NBA 2K zaista nismo dugo igrali i naš entuzijazam možemo držati na visokoj razini. NBA 2K21 donosi dobro poznati fantastičan gameplay. Ako ste ikada igrali NBA 2K serijal bit će te na domaćem terenu i uz malo prakse vratit će se one dobre stari čari igranja i uživanja u košarci. Činjenica je to koju je teško osporiti, čak i ako niste ljubitelj košarke. Jednom kad se naučite na kontrole, vođenje lopte, driblinzi, šutiranje i obrana činit će se vrlo fluidnim i realističnim. Moćna PS4 Pro konzola animacije izvođenja spomenutih radnji prikazuje nadrealno dobro, a u odnosu na ijedno ranije izdanje – grafika i animacije izgledaju zaista impresivno. Desna gljivica na kontroleru PS4, koja se u ovom slučaju zove pro-stick, sad može izvoditi još više dribling poteza koji podižu realističnost na višu razinu. Realnost igre dodatno je podignuta na višu razinu kod izvođenja šutova. Šutiranje u igri može se ostvariti pro-stickom, ili klasičnim kvadratom/iksom. Pomicanjem pro-sticka prema dolje igrač ulazi u šut, zatim gljivicu odmah pomičete gore te ciljate sredinu mjerača. Umjesto savršenog pogađanja tajminga koje smo viđali ranije, sada morate samostalno gađati sredinu, baš kao što košarkaš gađa koš. Iako izaziva privikavanje za starije igrače, novima će ovo biti sasvim prirodno. Oni koji koriste i dalje ciljaju pogoditi tajming, mogu se držati i te metode, ali vjerojatnost ulaska šuta u koš je višestruko manja.

Odlične animacije

Vizualno NBA 2K21 izgleda odlično. Posebno se to odnosi na igru, animacije, kretanje igrača. Ovdje zaista izgleda kako igra koristi sve benefite modernih konzola kao što je PS4 Pro. Međutim, teško se maknuti od dojma kako ostatak igre ne prati sve to. Naime, MyCareer cutscene, Neighborhood, MyGM razgovori s ljudima, pogled na tribine i sve ostalo što nije dio same igre utakmice izgleda pomalo zastarjelo. Zašto je tome tako, pretpostavljamo da se ono najbolje čuva za nove konzole kao što je PS5. NBA 2K21 je definitivno najbolji izbor za ekipu i igranje utakmica. Glavni mod igre i dalje je MyCareer u kojemu kreiramo vlastitog lika i radimo na njegovom razvoju. Naš lik, dakako, pati od već poznatog problema dugotrajnog i usporenog napredovanja zbog raznih okolnosti. Za one koji redovno prate NBA 2K serijal možda će ova priča već biti dosadna, no za sve nas nove – ovo je itekako zabavno. Vrijeme je praznika, pa ako znate nekoga kome je košarka tiha želja, možda je pravo vrijeme za iznenaditi ga. Ako ste i sami takvi, a niste kao i mi dugo godina zaigrali NBA 2K serijal – ovo će biti idealna prilika, posebice ako posjedujete PS4 konzolu.


Marin Režić
Ocjena: 70

Dojam: Jedina košarka koju možete zaigrati dogurala je do 21. izdanja, no premalo novosti u odnosu na prošlo izdanje moglo bi neke odbiti od nabave nove igre
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike