Kultura

BestBook: "Maratonac" N. Lujanovića
Objavljeno 3. prosinca, 2020.
Književni magazin BestBook i nakladnička kuća Fraktura svakog drugog petka u Knjižari Fraktura predstavljaju knjigu mjeseca prema izboru BestBooka. U prosincu je to Maratonac, novi roman proslavljenog pisca, znanstvenika i trkača Nebojše Lujanovića, s kojim će (4. prosinca, u 20 sati) razgovarati Miljenko Jergović, a razgovor će se moći pratiti uživo samo online, na YouTube-kanalu Fraktura Najbolja Literatura, na FB profilu Fraktura.


Koje su granice čovjekove izdržljivosti, koliko ljudsko tijelo, a samim time i glava, može podnijeti u trčanju, i to trčanju maratona? I sam maratonac kroz šest svjetskih maratona istrčanih u proteklih nekoliko godina, Nebojša Lujanović govori o usponima i padovima, o upornosti koja je potrebna da bi se uopće vježbalo za jednu tako zahtjevnu disciplinu.


Maratonac, međutim, nije knjiga o trčanju; ona je prije svega introspekcija čovjeka koji se nalazi sam nasuprot svemu i koji mora raščistiti svoje dileme, strahove i poraze da bi se uopće usudio krenuti dalje u trčanje, u život. Maratonac je knjiga o neodustajanju, to je proza koja čitatelja potiče da vidi izazove u svom životu, da pogleda staze koje želi prijeći i načine da kroz ta iskušenja pokuša postati bolji, dok je maraton najtočnija metafora puta kojim čovjek treba proći kako bi spoznao sebe i drugoga. N.Vek.
Možda ste propustili...

ĐAKOVAČKI KULTURNI KRUG: “NARATIV I RAZUMIJEVANJE” I “ČUDO”

Izdane dvije nove knjige

2. MEĐUNARODNO NATJECANJE “DAMIR SEKOŠAN”

Gosti iz Italije, Srbije i Hrvatske odabrali najbolje glazbene talente

Najčitanije iz rubrike