TvObzor
O ČEMU PRIČAMO

Debitantski album Antonele Doko
Objavljeno 4. prosinca, 2020.

Mlada glazbenica, dobitnica Porina i jedna od najupečatljivijih vokalistica na našoj glazbenoj sceni, Antonela Doko, objavila je debitantski studijski album “O čemu pričamo”. Trinaest pjesama, uključujući hitove “Tako kažeš”, “Odlična stvar”, “Onaj dan” i “O čemu pričamo”, presjek su posljednjih nekoliko godina bogate karijere mlade Riječanke, a svima onima koje prate njezin rad podsjetnik o kakvoj je pjevačici riječ. Uz autorski tim, koji čine Ines Prajo i Arijana Kunštek te producent i aranžer Ivan Popeskić, Antonela je već pronašla svoje mjesto na zvjezdanom glazbenom nebu, a brojni singlovi koji su redom osvajali top-liste potvrđuju njezinu jedinstvenost.

 

 

Godine 2013. Antonela je prvim singlom “Voli me”, u duetu s Dinom Antonićem, privukla pozornost publike i struke, a krajem godine uslijedio je i singl “Ludi ti”, koji je javnosti potvrdio njezine sjajne vokalne mogućnosti. Potvrda neupitnog talenta pristigla je i u obliku nagrade Moj prvi Music Pub za najbolju mladu pjevačicu u istoimenoj emisiji urednika Zlatka Turkalja. Krajem 2015. godine Antonela iznenađuje pjesmom “Onaj dan”, koju je izvela na Zagrebačkom festivalu, u siječnju 2016. godine, a novi hit zavladao je radijskim eterom. Antonela se tada nametnula kao jedna od najperspektivnijih izvođačica na našoj glazbenoj sceni, mjesecima držeći vrh nacionalne liste najslušanijih pjesama – HR top 40. Njezine iznimne vokalne sposobnosti i osebujna boja glasa te nevjerojatno zrele interpretacijske sposobnosti očarale su radijske urednike, ali i velik broj slušatelja diljem Hrvatske i regije.

Sljedeća godina donijela je dvije nominacije za nagradu Porin, i to za novog izvođača godine te za najbolju žensku vokalnu izvedbu. Antonela naposljetku i osvaja nagradu Porin za najboljeg novog izvođača 2017. godine. U prosincu iste godine pjesma “Božić” penje se visoko na top-ljestvice, a početak 2018. obilježio je singl “O čemu pričamo”, koji je Antonela izvela na jubilarnom, 65. Zagrebačkom festivalu. Godina 2019. donijela je sjajne singlove “Sve osim nas”, “Tako kažeš” i “Onaj dan”, koji se nalazi na debitantskom studijskom izdanju jedne od najboljih mladih pjevačica.

Nikola Kučar
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana