Novosti
OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Stožer: 290 novopozitivnih, sedam osoba preminulo
Objavljeno 2. prosinca, 2020.

U protekla 24 sata u laboratorijima KBC-a Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ izvršeno je 606 testiranja na koronavirus od kojih je pozitivno bilo 290 osoba. Sedam je osoba preminulo, a njihova su godišta rođenja u rasponu od 1929. do 1962.
Najviše je novopozitivnih osoba s područja Osijeka (159), zatim Valpova (20), Čepina (16), Đakova (15), Bizovca (8), Bilja (7), Petlovca (6), Koške (5) te Darde i Đurđenovca s po četiri pozitivne osobe.
U ovom trenutku u samoizolaciji na području OBŽ nalazi se 2405 osoba.
Policijska uprava provela je 26 samoinicijativnih provjera te sve osobe kojima je određena mjera samoizolacije zatekla na njihovim adresama.
U isto vrijeme obavljena su i 63 nadzora ugostiteljskih objekata gdje također nisu utvrđena kršenja mjera.

Ravnatelj osječkog KBC-a Željko Zubčić rekao je da je zaključno sa srijedom u KBC-u zbog koronavirusa hospitalizirano 178, a u Općoj županijskoj bolnici Našice 44 pacijenta.
"Trenutno u respiracijskom centru imamo 40 pacijenata. U subotu krećemo s aktivacijom treće faze respiracijskog centra, sukladno tome kao koordinator obratio sam se Ministarstvu zdravstva kako bi iz općih bolnica mobilizirali medicinske sestre i tehničare, koji inače rade u intenzivnom liječenju, i oni će pomagati našem respiracijskom centru u zbrinjavanju pacijenata koje, napominjem, i dalje primamo iz svih pet slavonskih županija", kazao je Zubčić.
Dodaje da KBC i dalje ima dovoljno opreme i liječnika za trenutni broj pacijenata te da 99 posto pacijenata zaraženih koronavirusom koji preminu u KBC-u Osijek ili u Općoj županijskoj bolnici Našice imaju komorbiditete. I.A.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike