Sport
"KRALJEVI" POSRNULI I U KIJEVU

Šahtar opalio još jedan šamar Real Madridu
Objavljeno 1. prosinca, 2020.
Real Madrid vratio se nakon dvije godine u Kijev, na stadion gdje je osvojio 13. naslov europskog nogometnog prvaka, ali ovaj put nije u slavljeničkom raspoloženju napustio Ukrajinu. Naprotiv, "kraljevi" su primili još jedan šamar od Šahtara, koji ih je ove sezone u Ligi prvaka pobijedio u Madridu, ali i u Kijevu gdje je sinoć u susretu 5. kola skupine B bilo 2:0 za domaćina.


Šahtar je Madriđane dočekao na zfimskih minus dva Celzijeva stupnja, a s tih minus dva ih i ispratio za Španjolsku. S minus dva, ali i mnogim problemima. Real je doveo u pitanje nastavak natjecanja u Ligi prvaka, nakon ovoga poraza jednostavno više nema prava na kiks.


U Kijevu se ono najvažnije dogodilo u drugom poluvremenu, kada je Šahtar postigao oba pogotka. "Rudari" su poveli u 57. minuti iz protunapada nakon kornera Reala. Lopta je brzo prebačena u gostujući kazneni prostor gdje je Mendy presjekao dodavanje, no nitko od njegovih suigrača nije raščistio situaciju, pa je na loptu natrčao Dentinho i pogodio gornji desni kut nemoćnog Courtoisa. Pobjedu je potvrdio Solomon u 82. minuti, on je primio loptu na sredini igrališta i krenuo prema suparničkom golu. Kako mu ni jedan igrač Reala nije ulazio u blok, odlučio se na udarac s vrha kaznenog prostora i pogodio donji desni kut. Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić igrao je čitav susret za Real i bio jedan od boljih igrača "kraljeva", koji će prolazak u osminu finala morati tražiti u posljednjem kolu u susretu protiv Borussije M.


U utorak je u ranijem terminu Lige prvaka odigran i susret skupine A u kojem je Salzburg kao gost svladao Lokomotiv u Moskvi sa 3:1. Dvostruki strijelac za Salzburg bio je Berisha (28, 41), nakratko je na 2:1 smanjio Mirančuk (79-11m), no samo dvije minute potom Adeyemi (81) je vratio prednost na dva gola i ugasio sve nade Lokomotiva. Bivši hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka odigrao je čitav susret za Lokomotiv.
Ovom pobjedom Salzburg je preskočio Lokomotiv na ljestvici, sada je treći s četiri boda, jednim više od posljednjeg Lokomotiva. Branitelj naslova Bayern već je osigurao prvo mjesto u skupini s maksimalnih 12 bodova, sedam više od drugog Atletica prije njihova međusobnog ogleda koji je igran sinoć u Madridu. I. Li.
Skupina A
1. Bayern*4*4*0*0*15:4*12

2. Atletico*4*1*2*1*4:7*5

3. Salzburg*5*1*1*3*10:15*4

4. Lokomotiv M.*5*0*3*2*5:8*3
Skupina B
​1. Borussia M *4*2*2*0*14:4*8

2. Šahtar*5*2*1*2*5:12*7

3. Real M.*5*2*1*2*9:9*7

4. Inter*4*0*2*2*4:7*2
Najčitanije iz rubrike