Sport
SVI BI HTJELI BAREM DIO KOLAČA

Kreće borba za Maradonino bogatstvo
Objavljeno 1. prosinca, 2020.
Dok Argentina, ali i Napulj, još neutješno oplakuju odlazak svoga nogometnog "boga" Diega Armanda Maradone, dobro obaviješteni izvori iz kruga obitelji kažu kako će u predstojećoj borbi također biti suza, a najviše bi mogli plakati oni koji dobiju manji dio kolača ili ništa. Kreće borba za Maradonino bogatstvo koje se procjenjuje na nekih 60 milijuna eura, a mnogi smatraju kako bi to mogla postati prava sapunica. Iako su se nakon smrti pojavile informacije da je Maradona bankrotirao i više ništa nije imao, to je daleko od istine. Iza sebe je ostavio imetak, a u borbu za njega moglo bi njegovih petero priznate djece, ali još četiri nepoznate žene tvrde da s tim legendarnim nogometašem imaju ukupno još šestero djece, dvoje u Argentini i četvero na Kubi. Ako se to ispostavi točnim, pravo na ostavštinu ima čak 11 djece.

Maradona je u karijeri zaradio više od 400 milijuna eura, ali njegov način života bio je poprilično skup, pa je iza sebe ostavio nešto više od 60 milijuna, uglavnom u nekretninama.

- Počinje rat za Maradonino bogatstvo - objavio je novinar Julio Chiappetta, koji je i prvi objavio da je "mali zeleni" umro.

Možda i najveći problem u ovom trenutku, uz to što se Maradonina djeca ne slažu najbolje međusobno, predstavlja činjenica da legendarni Argentinac nije ostavio oporuku, pa pravo na njegovo bogatstvo polažu kćerke Dalma i Giannina, rođene u braku s Claudijom Villafane, ženom koja je bila i jedina Maradonina supruga. Iako je imao stotine ljubavnica, samo je mladenačku ljubav Claudiju odveo pred oltar. No u redu za imovinu stoje i naknadno priznati sin Diego Junior, kći Jana te sedmogodišnji Diego Fernando. No i Diegove braća i sestre, koji smatraju kako zaslužuju dio imovine.

Sud u Argentini već je presudio da će kćeri Dalma i Giannina dobiti prioritet prilikom raspodjele bogatstva, a dio kolača svakako će dobiti i njegov odvjetnik Matias Morla, koji je vlasnik Maradoninih prava na brend u Argentini i SAD-u.
I. Li.
Tvornica tjestenine, hotel, stanovi...
Maradona posjeduje tvornicu tjestenine u Venezueli, luksuzni hotel u Havani, pet nekretnina na elitnim lokacijama u Buenos Airesu, iznimno vrijedan prsten s brilijantima (300 tisuća eura), a u Kini ima nekoliko škola nogometa koje imaju pravo korištenja Maradonina imena. U Dubaiju mu je ostao Rolls Royce Ghost vrijedan 300.000 eura, BMW 8 vrijedan 145.000 eura te brojni skupocjeni pokloni koje je dobio od tamošnjih šeika. Maradona je uprihodio novac i od nekoliko poznatih sponzora.
Najčitanije iz rubrike