Osijek
TKO ĆE ODGOVARATI?

GO HDZ-a: Gradska uprava
je znala da uređenje Kopike
košta 50, a ne 15 milijuna kn
Objavljeno 30. studenog, 2020.
Hrvatske vode pokušat će spasiti bar sezonu kupanja na Dravi 2021., i to nasipanjem i uređenjem pješčane plaže
Gradska uprava znala je da će projekt uređenja Copacabane stajati puno više od 15 milijuna kuna, za koji su podigli kredit, no unatoč tome najavili su projekt, iako su znali da nemaju novca da ga realiziraju, upozorio je u ponedjeljak saborski zastupnik i predsjednik GO HDZ-a Ivan Radić. Osječki HDZ održao je konferenciju za novinare ponukan posljednjom sjednicom Gradskog vijeća, na kojoj je Grad Osijek otvoreno priznao da nema novca za završetak uređenja Sportsko-rekreacijskog centra Copacabana te da još ne zna na koji će način nabaviti razliku.

– Ovo je još jedan u nizu primjera lošeg planiranja, bezidejnosti i neambicioznosti gradske uprave. Popularno kupalište ove je godine bilo zatvoreno zbog navodne rekonstrukcije i kupači se tijekom ljetnih mjeseci njime nisu mogli koristiti, te je dignut kredit od 15 milijuna kuna za rekonstrukciju. Pokazalo se da smo bili u pravu kada smo tražili da se pokaže dinamika i plan radova jer smo odmah vidjeli da od građevinskih radova nema ništa. Tako su kupači ljetos bili bez kupališta, Športski objekti pretrpjeli određene gubitke, a na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća doznali smo i da je sve loše isplanirano te da radovi neće koštati 15 milijuna kuna, nego 50 milijuna kuna, ako je to uopće posljednja cijena. Izražavamo zabrinutost za iduću kupališnu sezonu. Nevjerojatno je da se kupalište zatvori a da nikada nismo vidjeli kako izgleda projekt. Oni su znali da je zelena infrastruktura imperativ EU-a, pa i Republike Hrvatske, te ih ovakvi propisi nisu mogli iznenaditi. Neodopustivo je da građani idu po manjim mjestima, a mi nemamo kupalište koje je simbol Osijeka. Znamo samo da sredstava za razliku, 35 milijuna kuna, nemaju, a niti znaju od koga i kako će ih dobiti. Netko za ovo treba snositi odgovornost jer digao se kredit od 15 milijuna kuna, a projekt nije izvediv - poručio je Radić.

Javnosti se obratio i predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a Željko Kovačević, koji je i direktor VGO Osijek za Dunav i Dravu, te najavio da će sljedeću kupališnu sezonu Osječanima pokušati olakšati Hrvatske vode.

- Hrvatske vode spremne su se uključiti u pomoć uređenja Drave i kupališta, kako bi taj prostor bio zaokružena cjelina. Poznat je problem zamuljenja i u tom će kontekstu Hrvatske vode u okviru redovitog održavanja korita Drave pokrenuti procedure i ishoditi suglasnosti i dozvole da do iduće kupališne sezone nasipamo dio uz Kopiku, kako bi kvaliteta kupanja na Dravi bila na višoj razini - najavio je.

Nefreteta Z. Eberhard
Neodopustivo je da građani idu po manjim mjestima, a mi nemamo kupalište koje je simbol Osijeka, poručuju
Najčitanije iz rubrike