Novosti
VEĆE POTREBE

Vinkovačka bolnica traži sestre i njegovatelje
Objavljeno 1. prosinca, 2020.
U Vukovarsko-srijemskoj županiji u 24 sata bilo je 125 novih pozitivnih osoba na COVID-19, što je točno 101 novooboljeli manje nego u subotu. Jedna osoba je preminula.


Ravnatelj Opće županijske bolnice Vinkovci, dr. Krunoslav Šporčić, pozvao je sve nezaposlene sestre i njegovatelje da im se jave s obzirom na pojačane potrebe u slučaju aktiviranja dodatnih smještajnih kapaciteta za oboljele od koronavirusa jer vinkovačka bolnica je trenutno na dvije trećine popunjenih COVID kapaciteta.
"Bit ćemo spremni za prihvat novih bolesnika i širenje kapaciteta ako bude potrebe. Najveći su problem medicinski djelatnici, njih moramo čuvati", rekao je dr. Šporčić dodajući kako rade na organiziranju tercijarnog centra u hostelu Dubrovnik u sklopu Memorijalnog centra Domovinskoga rata u Vukovaru, gdje bi se smjestili bolesnici s blažim simptomima. Dr. Šporčić je pojasnio kako se najteži bolesnici, oni koji koriste respirator, iz vinkovačke bolnice upućuju u Respiratorski centar u KBC Osijek, a tamo je upućen i dio osoblja vinkovačke bolnice. M.Flego
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike