Mozaik
NAJNEOBIČNIJE IZDANJE DOSAD

Francuska pobijedila
na Dječjem Eurosongu
Objavljeno 30. studenog, 2020.
U Poljskoj je proteklog vikenda održano 18. izdanje Dječjeg Eurosonga, najneobičnije do sada i s uzbudljivim rezultatima. Ove su se godine i publika internetskim glasovanjem i žiriji iz 12 zemalja složili kako je najbolja pjesma ovogodišnjeg Dječjeg Eurosonga "J’imagine" francuske predstavnice Valentine. Drugo mjesto pripalo je kazahstanskoj predstavnici Karakat Bašarovoj, a treće španjolskoj predstavnici Solei. Još prije nekoliko mjeseci Europska radiotelevizijska unija i poljska televizija TVP, organizator ovogodišnjeg izdanja, donijele su odluku da će zbog pandemije koronavirusa, koja je paralizirala cijeli svijet, nastupi biti snimljeni unaprijed. Neke zemlje, među kojima je i Francuska, odlučila je iskoristiti mogućnost snimanja u studiju u sjedištu svojih televizija.

Online je glasovalo više od četiri i pol milijuna ljudi. Inače, ovo je natjecanje na kojem je Martin Österdahl debitirao kao izvršni supervizor (Dječjeg) Eurosonga. Na četvrtom mjestu bila je Nizozemska (Unity s "Best Friends"), peta Bjelorusija (Arina Pehtereva s "Aliens"), šesta Gruzija (Sandra Gadelia s "You Are Not Alone"), sedma Ukrajina (Oleksandr Balabanov s "Vidkryvai (Open up)"), osma Malta (Chanel Monseigneur s "Chasing Sunsets"), deveta Poljska (Ala Tracz s "I’ll Be Standing") i deseta Rusija (Sofia Feskova s "My New Day").

Tijekom glasovanja publike gostovale su nesuđena poljska predstavnica na Eurosongu 2020. Alicja, koja je izvela Empires, i posljednje dvije pobjednice Eurosonga, Viki Gabor i Roksana Węgiel, koje su izvele pjesmu "Arcade" s Duncanom Laurenceom.
T.Kvorka
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike