Mozaik
EDUKATIVNO-ZABAVNA ANIMIRANA SERIJA U DESET EPIZODA

Crtić “HuHu” je nagrađen u Cannesu
Objavljeno 1. prosinca, 2020.
"Budi svoj, budi svoj, a kada prijatelj tvoj vrijedno radi, ti ga pohvali i osmijehom nagradi...", riječi su uvodne pjesmice nove animirane serije "HuHu" koja se može gledati na HRT-u. Namijenjena je vrtićkoj i predškolskoj djeci od tri do šest godina, a proizveo ju je hrvatski studio za animaciju Recircle, koji je za taj projekt osvojio glavnu nagradu na prestižnom MIPJunior Project Pitchu u okviru MIP Marketsa 2019. u Cannesu. Ta edukativno-zabavna serija u deset epizoda prati simpatičnu sovicu HuHu i njezino veselo društvo koje na željezničkoj postaji svog Brežuljkobrega dočekuje zanimljive putnike iz različitih zemalja koji će im pomoći riješiti neki problem ili zagonetku, ali će od njih i štošta naučiti te tako postati bolji ljudi. Napravljena je u 2D animaciji, koja je optimalna za tu dječju dob jer mališane vizualno podsjeća na slikovnice ili vlastite crteže, a uz stručne savjete psihologa, teme su prilagođene njihovom socijalno-emocionalnom razvoju, kako bi se bolje nosili sa svojim emocijama, životnim situacijama i strahovima.

Za novu animiranu poslasticu u dječjem programu HRT-a zaslužan je Recircleov autorski dvojac - Britanac Simon Rolph i Vjekoslav Živković, ujedno i redatelj i glavni animator, produkcijom kao kreativni direktor kormilari Denis Alenti, glazbene dionice potpisuje Srđan Gulić, a glavnu ulogu sovice glasom utjelovljuje mlada glumica Priska Ugrina. Junacima su glasove posudili i mladi članovi ‘posade‘ - Tia Ilić, Ruben Carović i Sergej Stokuća - kao i iskusni glumački ‘kapetani‘ - Ivana Zanjko Mađarić, Robert Ugrina, Katarina Perica Kirin, Maja Kovač, Tvrtko Jurić i Marko Nelić.

Kreativni tim studija Recircle već punom parom radi na sljedećih 13 epizoda. Sve pustolovine Huhua i njegovih prijatelja mogu se pratiti svaki dan u dva termina, ranojutarnjem i prije dnevnika na 2. programu HRT-a, kao i mobilnoj aplikaciji JuHuHu koja donosi i nekoliko igara. N.Vek.
Može se gledati na HRT-u i namijenjena je vrtićkoj i predškolskoj djeci od tri do šest godina
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DODIJELJENE NAGRADE MUSIC PUB

Kantautorica 2020. je Aklea Neon, što joj je prva nagrada u karijeri

2

ZAHVALJUJUĆI SURADNJI S GITARISTOM EMIROM HOTOM

Giuliano se vratio među rockere

3

STEPHANIE SEYMOUR

Manekenki sin umro od droge