Regija
STOŽER CIVILNE ZAŠTITE POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE

Srednjoškolci prelaze na „C“ model nastave
Objavljeno 30. studenog, 2020.

POŽEGA - „Brojke koje smo dobili ovoga vikenda nisu obećavajuće te ćemo sukladno tome uputiti zahtjev prema Stožeru CZ RH o uvođenju modela „C“ u našim srednjim školama. Ovoga vikenda 26 razrednih odjeljenja završilo je u samoizolaciji, dok su, usporedbe radi, prije pet dana u samoizolaciji bila dva razredna odjeljenja. Model „C“ provoditi će se od idućega tjedna“, izjavio je župan Alojz Tomašević, nakon održane sjednice Stožera CZ.

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 410 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), 364 osobe nalaze se u kućnoj izolaciji, a 46 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 750 osobe, a ukupno je testirano 17219 osoba. Najnoviji podaci govore daje još 41 osoba pozitivna.

Povećan je broj pozitivnih osoba i opterećenost domova za starije i nemoćne osobe. U domovina na požeškom području situacija je dobra, osim u Velikoj gdje je pet korisnika pozitivno, ali na području Lipika u domu u Marinom Selu, 31 osoba je pozitivna osoba od 60-ak korisnika, te 12 od 19 djelatnika. Također u domu „Anđelak“ pozitivno je 10 od 11 djelatnika. (B.S.T.)

Možda ste propustili...

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

Najčitanije iz rubrike