Ekonomija
PRIJAVITE SE DO 15.1.2021.

Otvoren natječaj za poduzetnike - iznosi od 40 do 160 tisuća eura!
Objavljeno 1. prosinca, 2020.

Riječ je o natječaju kojim se financira suradnja poduzetnika na pograničnom području Hrvatska- Mađarska. Dakle, poduzetnici iz Hrvatske i Mađarske ulaze u zajednički projekt te razvijaju novi proizvod, tehnologiju ili uslugu te s njom nastupaju na trećem tržištu. Najniži iznos koji mogu dobiti za projekt je 40.000,00 eura, dok je maksimalan iznos 160.000,00 eura.


Projekti su sufinancirani 75% sredstvima EU. Kao što vidite, sjajna prilika za poduzetnike.


 

Ružica Bjelica: „U iščekivanju sljedećeg financijskog razdoblja koje je vrlo obećavajuće za poduzetnike, ovo je odlična prilika za poduzetnike kako bi prijavili svoje projekte.


Javna ustanova Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije pokriva područje Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije te pozivamo poduzetnike s oba područja da nam se obrate kako bismo im pomogli u razradi njihove projektne ideje te prijavi na natječaj. U prethodnim natječajima uspjeli smo spojiti i neke od hrvatskih i mađarskih poduzetnika, tako da i u tom dijelu imamo ulogu. Da je natječaj izuzetno zanimljiv poduzetnicima s područja naše županije dokaz je i to da je do sada s područja Osječko-baranjske županije pristizalo najviše projektnih prijava poduzetnika.

 


Do sada je kroz tri spomenuta poziva ukupno ugovoreno 1.722.640,00 eura, što je sjajan rezultat te očekujem veliku zainteresiranost i u četvrtom pozivu. S poduzetnicima koji su primili potporu sam u kontaktu i lijepo je vidjeti kako su se njihove projektne ideje razvile u ozbiljne projekte. Budući da je  najviše projekata s područja naše županije, teško je izdvojiti nekoga posebno budući da je svaki projekt posebna priča za sebe, ali sa svima sam u komunikaciji i pokazuju sjajne rezultate.

Danas smo posjetili Tinker Labs koji je aplicirao na drugom pozivu natječaja B LIGHT. Projekt lijepo napreduje te se nadam da će biti poticaj i drugim poduzetnicima da se prijave na B LIGHT natječaj. Uvijek je lijepo prisjetiti se prvog susreta s poduzetnikom te prvih sastanaka kroz koje se od projektne ideje razvila jedna jako lijepa priča. Kada smo se susreli prvi puta, nekako je i Tinker Labs bio na samom početku svog poduzetničkog pothvata, a pogledajte danas što sve rade.


Tinker Labs je vrlo brzo „prerastao“ Osijek te se iz Slavonije proširio na cijelu Hrvatsku. Zanimljiva je priča i da nije riječ o „pravim Slavoncima“, riječ je o bračnom paru koji je odlučio živjeti i raditi u Slavoniji. Vlasnici Tinker Labsa su Alan Mate Orlić, inače rođen i odrastao u New Yorku, i njegova supruga Tijana porijeklom iz Zenice. Dakle riječ je o uspješnoj poduzetničkoj i obiteljskoj priči u srcu Slavonije što mi je izuzetno drago."



Alan Mate Orlić (Tinker Labs): “Do sada smo sudjelovali na EU natječajima, među kojima je i B Light. Za B Light smo saznali preko Javne ustanove Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije. S gospođom Ružicom Bjelicom i partnerom iz Mađarske smo razradili našu projektnu prijavu, aplicirali u HAMAG BICRO i trenutno smo u provedbi projekta. Zanimljivo je da je to pravi Slavonski proizvod koji se proširio cijelom Hrvatskom, a sad i međunarodno. Kroz B Light dobili smo sredstva najviše za promociju našeg rada, prvenstveno za razvoj online programa, web shopa i pratećih materijala koji idu uz našu uslugu, tj. širenje franšize van Hrvatske. Preporučio bih svim poduzetnicima da se prijave na natječaj B Light.“


 

Ovim putem pozivam sve poduzetnike s područja Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije da nam se jave kako bismo im pomogli u daljnjim koracima. Natječaj je otvoren do 15.1.2021., a sve informacije možete pronaći na stranicama: www.hamagbicro.hr , www.zra.hr ili ruzica.bjelica@obz.hr

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.


Sadržaj objavljenog materijala isključiva je odgovornost JU Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike