Osijek
ISPRED OSJEČKE KONKATEDRALE

Prvu adventsku svijeću upalila je medicinska sestra Dragica Pavlović
Objavljeno 29. studenog, 2020.

Prva svijeća na adventskom vijencu u povodu došašća upaljena je u nedjelju na Trgu pape Ivana Pavla II. ispred osječke konkatdrale svetog Petra i Pavla. Nju je upalila Dragica Pavlović, glavna sestra Doma zdravlja, koja je to učinila u ime svih medicinskih sestara i tehničara iz Osječko-baranjske županije, koji uz liječnike svakodnevno izlažu vlastito zdravlje za zdravlje svih pacijenata oboljelih od koronavirusa.

Svojom nesebičnošću sestre i tehničari ljudima u nevolji i svima nama ovu situaciju čine ljudskijom i lakšom, a vrijeme adventa je upravo vrijeme u kojem prevladavaju nada, ljubav, iščekivanje, budnost i čežnja. "Osjećaj je izvanredan jer već od ožujka medicinske sestre i svi drugi zdravstveni djelatnici u borbi protiv COVID-19 daju svoj veliki doprinos. Nadam se da će upravo ova svijeća nade donijeti nadu i da će već sutra svima nama biti bolje", kazala je sestra Pavlović.

Ove godine nema sajma, koji je unatrag nekoliko godina u ovo vrijeme okupljao veliki broj građana. "Ove godine adventa kakav je bio proteklih godina nema. Zabava može pričekati, a bolja vremena će zasigurno doći. Zato ćemo dodatno osvijetliti deset mikrolokacija u Osijeku, a od adventa ćemo napraviti akciju ‘Zajedno za jedno‘, koja će pokazati da Grad zapravo živi za svoje ljude i da ne moramo biti zajedno da bismo bili zajedno", poručila je Tajana Rogulja, direktorica Turističke zajednice Osijek.

Prvu adventsku svijeću u nedjelju je u Vukovaru, u Dvorcu Eltz, upalio gradonačelnik Ivan Penava, dok je adventski vijenac blagoslovio fra Josip Poleto iz Crkve sv. Filipa i Jakova.
 
Tomislav Prusina
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

Najčitanije iz rubrike