Sport
ŽELJKO MUSA, IGRAČ MAGDEBURGA:

Mislim da je NEXE treća momčad naše skupine
Objavljeno 30. studenog, 2020.

Rukometni klub Magdeburg, koji je još krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih, tada kao predstavnik Istočne Njemačke, osvajao naslove prvaka Europe, a isto je ponovio i 2002. godine, u utorak će treći put u posljednjih osam godina gostovati u Našicama. Drugi put u dresu Magdeburga u Našice stiže i Željko Musa, koji upravo odrađuje posljednju godinu ugovora u tom bundesligašu. Slavoniju je nedavno pohodio i kao član hrvatske rukometne reprezentacije koja je u Osijeku igrala s Mađarskom.


- Hrvatski igrači uvijek se vesele utakmicama u Hrvatskoj, a naravno volimo kad stignemo u Slavoniju, gdje smo uvijek dobro prihvaćeni. Međutim, ovo će biti čisto i samo odrađivanje posla. Dolazimo u Našice na dan utakmice, imamo ručak, utakmicu i odmah tu večer idemo natrag u Njemačku, tako da neću vidjeti nikoga od svojih niti će biti prilika nekog posebnog kontakta s navijačima jer neće biti publike.


Kao što smo rekli, Musa odrađuje posljednju godinu ugovora u Njemačkoj. Obitelj mu se već vratila u Hrvatsku. Hoće li i on bliže kući?


- A ne znam, vidjet ćemo. Sezona je tek u uvodnoj fazi, ali svakako ću gledati da budem bliže kući. Kćerke su mi ove jeseni krenule u školu u Zagreb. Jedna je šesti, druga peti razred. Super im je, malo imaju sada problema s hrvatskom gramatikom jer je drukčija nego njemačka, ali ne sumnjam kako će sve doći na svoje.


On, kako tvrdi, sigurno sa suigračima dolazi u utorak u Našice. Momčad Magdeburga zasad zaobilazi koronavirus. Kako uspijevate?


- Testiramo se valjda triput tjedno, dan prije svake utakmice. U Njemačkoj ima već mjesec dana kako su zatvoreni kafići i restorani. Slično kao kod nas, shopping centri rade, ali ja i inače ne volim baš hodanje po shoppinzima. Nemamo neka posebno propisana pravila od kluba, tek one opće naputke kako se ponašati, pa se svi pokušavamo ponašati odgovorno.


Nema pozitivnih na koronavirus, a Magdeburg je već odgodio tri ove sezone utakmice. Jučer su odigrali susjedski derbi nekadašnje istočne Njemačke s Leipzigom, a već u utorak slijedi Europska liga i gostovanje kod NEXE-a. Koliko se uopće stignete pripremiti za europske utakmice?


- Pa morat ćemo malo imati užurbani ritam. Inače, jedan dan prije utakmice pripremamo za suparnika napad, a drugi obranu. Naravno, dolazi tu i analiza suparnika, gledanje snimke.


Već je imao priliku gledati ove sezone NEXE.


- Gledao sam ih još ljetos protiv Vardara, pa one utakmice protiv Španjolaca. Ovu posljednju protiv CSKA nisam gledao jer smo istovremeno igrali u Švedskoj (Magdeburg je izgubio od Alingsasa 30:29, nap.a), ali ne sumnjam da ćemo ovih dana pogledati sve utakmice. Iskreno, ne znam stvarno što im se dogodilo protiv CSKA. Očekivao sam čak i pobjedu NEXE-a u toj utakmici.


Kako bih onda rasporedio snage momčadi u C skupini? Gdje je Magdeburg, a gdje NEXE?
- Ne treba bježati od toga kako smo mi i Montpellier najveći kandidati za osvajanje prvog mjesta. Kada je bio ždrijeb NEXE sam označio momčadi broj tri u skupini, a tako ih i sada doživljavam. Vjerujem da je protiv CSKA bio loš dan, premda Rusi su za mene i dalje najveća nepoznanica. Od nas su izgubili, ali su igrali bez sedmorice igrača zbog koronavirusa. Alingsas je dobar, ali očito, kao i svaka mlada momčad, skloni su oscilacijama. Besiktas je, mislim, najlošiji u skupini - zaključio je hrvatski pivot.


Krešimir Lacković
Željko Musa

pivot Magdeburga

Kada je bio ždrijeb NEXE sam označio momčadi broj tri u našoj skupini, a tako ih doživljavam i sada
Možda ste propustili...

DANI MAČEVANJA U GRADSKOM VRTU

Jako društvo, 400-tinjak nastupa i nova maskota

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

Najčitanije iz rubrike