Sport
BSK PORAZIO PROŠLOSEZONSKOG PRVOLIGAŠA IZ ZAPREŠIĆA

Marko Dabro opet pogodio za ostanak bodova u Bijelom Brdu
Objavljeno 30. studenog, 2020.

Nakon pet tjedana izbivanja Druga hrvatska nogometna liga u svom punom sjaju se vratila na bjelobrdski travnjak. Opetovano s prvoligaškim prizvukom jer je poslije drugog sastava Osijeka jučer u posjet klubu s krajnjeg istoka Hrvatske došao prošlosezonski zaprešićki prvoligaš. I s toga susreta 15. drugoligaškog kola otišao poražen zahvaljujući ranom pogotku prvog ligaškog strijelca Marka Dabre, poslije kojeg su gosti imali veći posjed lopte i nekoliko prigoda bez konkretnog učinka, tako da je domaći puni uspjeh, ipak, zaslužen.


Tako su štićenici trenera Tomislava Steinbrücknera prethodnoj čakovečkoj dodali novu, petu prvenstvenu pobjedu i smjestili se čvršće u gornji dio redoslijeda, a uglednog gosta ostavili u donjem.

Odlučno su Bjelobrđani ušli u susret te igru preselili na polovinu terena Zaprešićana. U desetoj su minuti izborili udarac iz desnog kuta, odakle je ubacio Mišić, a gostujući "plavi" vratili mu loptu koju je veznjak BSK-a ponovno centrirao u 16-erac, gdje je skočio Dabro i glavom, s osam-devet metara, pogodio Križanovićev lijevi kut - 1:0. "Žuto-plavi" su nastavili pritiskati goste te devet minuta kasnije zamalo udvostručili prednost. Na rubu je 16-erca, malo ulijevo, slobodan udarac izborio Alvarez koji je preko zida šutirao Muženjak, a vratnica spasila zaprešićkog vratara. Nakon toga se igra izjednačila i gosti su preuzimali inicijativu koja je rezultirala s više udaraca iz kuta.

Iz desnog je u 35. minuti ubacio Dobrić, a pred vratima najviše skočio Soldo i glavom šutirao pod gredu, odakle je Đilas izbio loptu u novi korner. Učestali potom prigovori koštali su zaprešićkog trenera Tomislava Ivkovića parnih žutih kartona u posljednjim sekundama prvoga dijela, tako da je svoju momčad u nastavku vodio s tribina. Istodobno je trener BSK-a načinio dvostruku izmjenu u čijem je kontekstu Mišića morao zamijeniti zbog ozljede. Drugi je dio igre protekao u znatno aktivnijoj igri gostiju, koji su u 53. minuti mogli izjednačiti. Tada je po lijevoj strani prošao Plezier i prizemno centrirao na prvu vratnicu, gdje je utrčao Zdunić te poslao loptu pokraj bližeg kuta.

Četiri minute kasnije prijetnja je za domaće stigla sa suprotne strane, odakle je Šorler uposlio utrčalog Goričana, koji je šutirao u bliži kut, a Đilas nogom spriječio pogodak. Domaći su ponovno zaprijetili tek u 73. minuti snažnim udarcem Gbanea s 25 metara u desni donji kut iz kojeg je Križanović paradom izvadio loptu. Ona je sedam minuta kasnije, zamalo, završila iza domaćeg vratara nakon što je Pleizer slijeva uputio (centar)šut, a Đilas iz suprotnog gornjeg kuta izbio loptu. Do kraja je igra protekla u nervoznoj igri koja je kulminirala u 83. minuti kada je pričuvni zaprešićki igrač Magdić bacio plastičnu bocu u teren, a sudac iz Komina ga udaljio. D.Lekšan

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

BSK 1 (1)

INTER Z. 0

BIJELO BRDO - Stadion BSK-a. Vrijeme oblačno, hladno. Teren s umjetnom travom. Bez gledatelja: Sudac: Josip Dugandžić (Komin) 6. Strijelac: 1:0 Dabro (10). Žuti kartoni: L. Mihaljević, Dalić Župan (BSK), Mazalović, Vranjković, Zdunić, Goričan i Šroler (Inter Zaprešić). Crveni kartoni: Ivković i Magdić (trener i pričuvni igrač Inter Zaprešića).

BSK: Đilas 7, Periša 6,5, Dalić 7, Majtanić 7, L. Mihaljević 6,5 (od 77. Župan -), Gbane 7, Mišić 6,5 (od 46. Raguž 6), Čikvar 6,5 (od 85. Horvat -), Muženjak 6,5, Alvarez 6 (od 46. Gvozdenović 6), Dabro 7 (od 90. Gavrić -).

INTER ZAPREŠIĆ: Križanović 6, Bosec 6, Nekić 6,5, Soldo 7, Plezier 7, Mazalović 6, Dobrić 6,5 (od 79. Dunić -), Goričan 6,5 (od 79. Barić -), Šroler 7, Vranjković 6 (od 88. Grgić -), Zdunić 7.

IGRAČ UTAKMICE: MARKO DABRO (BSK)
Najčitanije iz rubrike