Zdravlje
ČAJ OD CIMETA

Prirodni lijek za dijabetes
Objavljeno 30. studenog, 2020.
Ako vas muči otpornost na inzulin zbog dijabetesa tipa 2, ili imate policistične jajnike, čaj od cimeta na prirodan će način poboljšati zdravlje. Čaj od cimeta jedan je od najučinkovitijih načina da regulirate razinu šećera u krvi. U časopisu Diabetes Care, šest osoba koje su bolovale od dijabetesa tipa 2 dodale s između jednog i šest grama cimeta svojoj prehrani kroz 40 dana. Izuzev cimetovog praha, svoj režim prehrane nisu mijenjali. Na kraju istraživanja, snizila im se razina glukoze u krvi između 18 i 29 posto. Uživajte u okusu cimetova čaja dva puta dnevno, a pripremite ga na vrlo jednostavan način.

Pustite vodu da proključa i dodajte 1 žličicu cimeta. Pustite da odstoji 15 minuta. Voda će postati smeđa. Ocijedite ju kroz sitno cjedilo i popijte. Cimet je bogat antioksidansima i fenolima koji su nezamjenjivi borci u borbi protiv infekcija. Drevna kineska medicina koristi cejlonski cimet u liječenju prehlade, glavobolje, mučnine i opće slabosti. U Ayurvedi cejlonski cimet je prirodni lijek za dijabetes i bolju probavu. Moderna istraživanja potvrđuju da cejlonski cimet ima izuzetno pozitivne učinke na zdravlje čovjeka, stoga popijte šalicu ovog zdravog napitka čak i ako nemate zdravstvenih problema.

Kod prehlade, gripe i sinusitisa, u čaj s limunom i medom dodajte pola žličice cimeta. Također, kod prehlade, kašlja i sinusitisa tri dana zaredom uzimajte žlicu meda s dodatkom četvrtine žličice cimeta. Kod probavnih tegoba u toplu vodu ili čaj dodajte pola žličice cimeta. Lokalna primjena čaja od cimeta ili cimeta u prahu, pomaže kod vaginalnih infekcija.J.Kn.
Cimet je bogat antioksidansima i fenolima koji su nezamjenjivi borci u borbi protiv infekcija
Možda ste propustili...

STUDIJA UBLAŽAVANJE MENTALNIH I FIZIČKIH TEGOBA

Ljudski dodir može smanjiti bol, depresiju i tjeskobu

NUTRICIONIZAM POMOĆ U GUBITKU TEŽINE

Vlakna nas održavaju sitima i zadovoljnima

Najčitanije iz rubrike