Novosti
KORONAVIRUS U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

Za vikend devet preminulih, hospitalizirano 213 osoba
Objavljeno 29. studenog, 2020.

Četiri su osobe preminule a 180 je novooboljelih od koronavirusa u posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije, izvjestio je Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske župaije. U osječkom Kliničkom bolničkom centru i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirana su 402 uzorka a najviše novopozitivnih, čak 98 zabilježeno je na području grada Osijeka s prigradskim naseljima. Slijede općina Čepin s 12 oboljeli, Belišće 7, Valpovo i Bizovac šest, Đakovo, Beli Manastir i Petrijevci po pet, po tri imaju Bilje, Darda, Kneževi Vinogradi, Petlovac i Semeljci, po dvije Čeminac, Donji Miholjac, Draž, Našice i Viškovci, a po jedna osoba je s područja općina Dalj, Donja Motičina, Đurđenovac, Erdut, Ernestinovo, Feričanci, Levanjska Varoš, Punitovci, Strizivojna, Trnava i Vladislavci.

Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 213 osoba oboljelih od COVID-19, i to 174 u KBC-u Osijek, od kojih su 46 na respiratoru, a 39 osoba hospitalizirano je u Općoj županijskoj bolnici Našice. U zadnja 24 sata preminule su četiri osobe koje su bile zaražene koronavirusom. U Kliničkom bolničkom centru Osijek preminule su dvije muške osobe (iz Čepinskih Martinaca rođen 1941. godine i iz Belišća rođen 1945. godine) i ženska osoba iz Valpova rođena 1964. godine, dok je u Općoj županijskoj bolnici Našice preminula ženska osoba iz Satnice Đakovačke rođena 1956. godine.

Na području Osječko-baranjske županije trenutno je u samoizolaciji ukupno 2.198 osoba koje su kontakti pozitivnih osoba.

Policija je provela 20 provjera osoba u samoizolaciji. U 19 samoinicijativnih provjera sve je zatekla na prijavljenoj adresi, međutim prilikom provjere jedne dojave građanina iz Osijeka utvrđeno je kršenje mjere COVID liječenja u kući, pa protiv te osobe slijedi kaznena prijava. Policija je obavila nadzor 202 ugostiteljska objekta te utvrdila jedno kršenje radnog vremena (u Petlovcu). O počinjenom prekršaju slijedi obavijest nadležnom inspektoratu zbog počinjenog prekršaja.

Inspektori i službenici civilne zaštite u zadnja 24 sata obavili su 247 nadzora u vezi provođenja epidemioloških mjera, i to u 169 prodavaonica i trgovina, 64 ugostiteljska objekta, osam noćnih klubova i šest trgovačkih centara. U 21 slučaju utvrdili su nepravilnosti za koje su izrekli upozorenja i naložili mjere za njihovo otklanjanje.