Regija
ADVENT U VINKOVCIMA

Gloria Sičanica i Filip Mijatović upalili prvu adventsku svijeću
Objavljeno 28. studenog, 2020.

VINKOVCI - Prvu adventsku svijeću ove su godine upalili sedmogodišnja Gloria Sičanica iz Župe bl. Alojzija Stepinca  Mirkovci i osmogodišnji Filip Mijatović iz Župe sv.Ćirila i Metoda Vinkovci.

Župljani ove dvije župe  okupili su se večeras kako bi u procesiji od svoje crkve do središta grada i velikog adventskog vijenca koji je i ove godine postavljen  oko spomenika Svetog Trojstva, upalili prvu adventsku svijeću ili prorokovu svijeću, onu koja simbolizira nadu i iščekivanje.

- "Vjernici ne trebaju gubiti nadu u ovim teškim vremenima. Svijeća koju smo  upalili je svijeća nade jer započinjemo s jednim razdobljem priprave za najradosniji kršćanski blagdan, blagdan Božića. Kad je „nada upaljena” svi znamo kako se sve ostvaruje. U ovim teškim vremenima, obitelji koje su pogođene koronavirusom ne smiju gubiti nadu jer kad izgubimo nadu, izgubili smo sebe, a kad ju pronađemo, pronašli smo spas u našem Gospodinu Kristu koji nam je dao tu posljednju nadu i obećao da će ponovno doći”, istaknuo je Luka Ivković, župni vikar u Župama sv. Ćirila i Metoda i bl. Alojzija Stepinca.

Prema riječima Dalibora Šandrka, pročelnika Upravnog odjela za komunlne djelatnosti Grada Vinkovaca, ove godine na snazi su epidemiološke mjere, no usprkos svemu, uredili smo naš park, te pozivam sve građane Vinkovaca, da dođu i prošetaju na svježem zraku.

Mario  Kokaj / Foto: Gordan Panić

Možda ste propustili...

ŠIRI SE PONUDA

Nova trgovina

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

Najčitanije iz rubrike