Sport
RIJEKA NAKON NAPULJA DOČEKUJE OSIJEK

Riječani kompletniji i optimistični za derbi
Objavljeno 28. studenog, 2020.
- Otkad je došao trener Bjelica oni su na vrlo visokoj razini, ali želimo pokazati da možemo pobijediti svakoga - kaže Nevistić

Jučer popodne vratili su se nogometaši Rijeke iz Napulja gdje su na budućem "El Estadiu San Paolo Diego Armando Maradona" odigrali vrlo hrabru utakmicu. Premda Simon Rožman nije mogao računati na čak osmoricu igrača, kod kojih je utvrđen koronavirus, Riječani su odigrali utakmicu na visokoj razini. Od uglednog talijanskog kluba, čiji je dres nosio i nedavno preminuli Maradona, a u spomen na njega igrači Napolija na teren su svi izišli s majicom s njegovim prezimenom i brojem 10 na leđima, poraženi su 2:0. Kao i u prvoj utakmici na Rujevici prikazali su dobar nogomet, imali i prilika za izbjeći poraz, no na kraju, kao i u Rijeci, pobjedu je odnijela momčad iz grada pod Vezuvom, koji je u četvrtak cijeli dan oplakivao "Grande Diega".

Rijeka je prvi put kapitulirala u 41. minuti. Zielinski je s lijeve strane ubacio prema Politanu koji je s lakoćom zabio, a pogodak je pripisan kao autogol Anastasija. Za konačnih 2:0 strijelac je bio Hirving Lozano. Meksički reprezentativac, i nekadašnji igrač PSV-a (igrao i u porazu od Osijeka nap.a.), bio je strijelac u 75. minuti. Imala je Rijeka prilika za ublažavanje poraza. Na kraju su i nakon četvrtog kola skupine F na nuli s četiri poraza. Na riječku žalost, ne nagrađuje se umjetnički dojam.

Riječani su u tom susretu bili osjetno hendikepirani brojnim izostancima, no u nedjelju kada dočekuju Osijek trebali bi biti nešto kompletniji.

- Vraćaju nam se sigurno neki igrači zbog korone. Dobit ćemo sigurno s njima novu energiju. Vjerujem u to. Mislim da ćemo biti spremni, i optimistični smo što se tiče te utakmice - rekao je Ivan Nevistić, bivši vratar Osijeka. Premda je iz Osijeka otišao još kao junior, u nedjelju će se suprotstaviti nekolicini nekadašnjih suigrača. Između ostaloga, s druge strane bit će i njegov veliki prijatelj i susjed iz Donjeg Grada Mihael Žaper.

- Ah, tako je to u nogometu. Dogodi se takav put u karijeri. Kada se iziđe na teren sve se zaboravlja, svatko želi dati maksimum i izići kao pobjednik - rekao je Nevistić, koji iznimno poštuje današnju osječku momčad.

- Zadnje utakmice izgledaju stvarno dobro, otkad je došao trener Bjelica oni su na vrlo visokoj razini. Mi moramo gledati sebe. Oni dolaze na Rujevicu, a mi želimo pokazati da možemo pobijediti svakoga i da možemo biti u vrhu tablice - zaključila je riječka "jedinica". K.Lacković
GENNARO GATTUSO: NADAM SE DA ĆE MARADONA SRESTI MOJU SESTRU
Trener Napolija Gennaro Gattuso, nakon što su u četvrtak svladali Rijeku (2:0), istaknuo je poslije utakmice da je atmosfera u gradu bila potpuno drugačija nakon smrti klupske legende Diega Maradone.

- Vozeći se kroz grad mogli ste osjetiti da je atmosfera potpuno drugačija. Uz sve poštovanje prema zaštitniku Napulja San Gennaru, teško je reći tko je važniji za ovaj grad, Diego Maradona ili San Gennaro. Maradona je došao s drugog planeta. Umro je, ali živjet će zauvijek, kao i sve legende. Mnogo lijepih uspomena vežu me uz njega, nekoliko smo puta zajedno večerali, i nadam se da će gore na nebu sresti moju sestru - rekao je Gattuso.

Inače, uoči susreta protiv Rijeke svi igrači odjenuli su dresove na kojem je bilo Maradonino ime i broj 10.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana