TvObzor
HBO: PREMIJERA SERIJALA "TEŠKA LOVA"

Unutarnja borba glavnih likova između moralnih načela i preživljavanja
Objavljeno 27. studenog, 2020.

Nova HBO Europe serija iz Rumunjske, “Teška lova” (Tuff Money), svoju je premijeru imala 22. studenoga na HBO 3 kanalu, a istog dana stigla je i u HBO GO ponudu.

Doru i Ionel, dva tehničara za semafore, u šali smisle kako bi, manipulirajući prometom, opljačkali blindirani kombi banke i na kraju to moraju izvesti. Sve institucije kojima se obraćaju za pomoć pokažu želju da se pljačka počini i da uzmu svoj dio. Serija kroz šest epizoda prati dva glavna junaka i njihovu unutrašnju borbu između moralnih načela i preživljavanja.

Govoreći o seriji, scenarist i redatelj Daniel Sandu izjavio je: “U Teškoj lovi istražili smo efekt jedne neugodne istine – da gotovo nitko nije nedužan. Kada nam se nešto loše dogodi, ponekad smo istovremeno žrtve i počinitelji. Uzeo sam tu neugodnu i gorku istinu, savršenu za dramsku seriju, i zapakirao je u sloj komedije i prah šećera kao gorku tabletu koja u početku ima sladak okus. Gledatelj je pozvan da, zajedno s glavnim likovima, sudjeluje u avanturi, noseći se s posljedicama šale koja je postala ozbiljnija nego što je bilo očekivano.”

U glavnim su ulogama, prijatelja Dorua i Ionela, Alexandru Papadopol i Cristian Bota, a pridružuju im se Medeea Marinescu, Gavril Pătru, Valeriu Andriută, Adriana Irimescu, Maruca Băiasu, Mălina Manovici, Iulija Dinu i Voica Oltean.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

SCOOP BIOGRAFSKA DRAMA. REŽIJA: PHILIP MARTIN. GLUME: GILLIAN ANDERSON, KEELEY HAWES, BILLIE PIPER, RUFUS SEWELL, ROMOLA GARAI...

O novinarskom timu koji je razotkrio princa Andrewa

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

Najčitanije iz rubrike