Novosti
REKORDAN BROJ

Čak 326 novopozitivnih na području Osječko-baranjske županije
Objavljeno 25. studenog, 2020.

 U posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 628 osoba, od čega je njih 326 bilo pozitivno, što je najveći broj novozaraženih u jednom danu od početka epidemije.
Najviše novozaraženih je u gradu Osijeku, njih 148.


"Brojke su, nažalost, takve kakve jesu. Što se tiče osoba kojima je propisana mjera samoizolacije, njih je 220, te ih je sada ukupno na području OBŽ 1878. Što se tiče testiranja, u Zavodu je provođeno i testiranje brzim antigenskim testom te je od 106 testiranih osoba njih 60 bilo pozitivno na koronavirus i one su pridružene ukupnoj brojci novozaraženih", kazao je nakon sastanka županijskog Stožera Tomislav Dijanić i ZZJZ-a.


Ravnatelj KBC-a Osijek Željko Zubčić kazao je da rastom broja novopozitivnih raste i broj hospitaliziranih osoba, pa ih je tako trenutno u KBC-u Osijek 182, od čega je njih 34 na respiratoru, dok je u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano 37 pacijenata.


"U posljednja 24 sata preminulo je sedam osoba s područja OBŽ te ovim putem u ime KBC-a Osijek njihovim obiteljima izražavam sućut. Riječ je o osobama 1928. godišta iz Batine, 1932. godišta iz Popovca, 1950. godišta iz Ivanovca, 1942. godišta iz Valpova, 1962. godišta iz Belog Manastira, 1938. godišta iz Osijeka i 1936. godišta iz Valpova. Imali smo još jednu preminulu osobu s područja Vukovarsko-srijemske županije", kazao je Zubčić. I. Alilović

Možda ste propustili...

STRUČNJACI UPOZORAVAJU NA NEZDRAVE NAVIKE

Svaka četvrta osoba ima nealkoholnu masnu jetru

POTPISANA DVA UGOVORA VEZANA UZ RIJEKU I SISAK

Ina u projektima obnovljive energije