Osijek
OTVORENI ČETVRTAK NA FFOS-U

A. Dremel govorit će o temi “O rodu i jeziku”
Objavljeno 24. studenog, 2020.
"O rodu i jeziku" naslov je predavanja koje će se u četvrtak, 26. studenoga, održati u sklopu devetog ciklusa Otvorenog četvrtka. Predavačica, doc. dr. sc. Anita Dremel diplomirala je sociologiju i engleski jezik i književnost (2006.) te japanologiju (2007.) na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Na istom je fakultetu doktorirala iz polja sociologije (2014.). Objavljuje znanstvene radove te sudjeluje na konferencijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Njezino su uže područje interesa kulturna sociologija i sociologija roda. Danas radi na Katedri za sociologiju na Filozofskom fakultetu Osijek.

Predavanje Anite Dremel otvorit će brojna pitanja. Kako govore muškarci, a kako žene? Tko više prekida, a tko više govori? Je li naglasak stavljen na razliku i binarnost put prema pravednijoj jezičnoj praksi ili baš suprotno? I zašto je sve to uopće važno? Analizirat će se nekoliko različitih pristupa istraživanju odnosa roda i jezika, mogućnosti utjecaja jezika na rodni identitet, rasprave između biologističkih i konstrukcionističkih pristupa interakciji roda, jezika i moći u sociologiji jezika i sociolingvistici itd.

Predavanje će se održati u prostoriji 54 na Filozofskom fakultetu (Jägerova 9) s početkom u 18 sati. Zbog epidemiološke situacije broj je posjetitelja ograničen na 20. Stoga se mole svi zainteresirani da dođu nešto ranije i obvezno nose maske. I.R.G.
Možda ste propustili...

DESETO IZDANJE KREATIVNE RIZNICE

Rizničarska kreativnost usmjerava životopise

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike