Osijek
WOMEN BUSINESS HUB U PORC-U

Žene iz općine Erdut dobile opremljen prostor za poduzetničku edukaciju
Objavljeno 23. studenog, 2020.
Novi projekt koji treba rezultirati novim radnim mjestima i novim tvrtkama na području općine Erdut realiziran je u Dalju. Riječ je o središnjem mjestu za razvoj ženskog poduzetništva u Poduzetničko-razvojnom centru općine Erdut lokalnoj razvojnoj agenciji d.o.o. Riječ je o projektu "Women Business HUB", odobrenom iz Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija 2014-2020., a svečano su ga otvorili načelnik općine Erdut Jugoslav Vesić i direktorica PORC-a Bojana Orsić.

Ujedno je to bila, rekao nam je načelnik Vesić, prigoda da se novi prostor u kojem će se održavati edukacije i treninzi za žene koje se žele baviti poduzetništvom predstavi potencijalnim korisnicama, a cilj je projekta Ženski biznis HUB bio stvoriti uvjete za ekonomsko osnaživanje žena u pograničnoj regiji Hrvatska-Srbija umrežavanjem i osnivanjem HUB-a.

- Provedbom planiranih aktivnosti projekt će utjecati na razvoj poduzeća koje vode žene i pružanje mogućnosti za nova radna mjesta. Žene se u selima suočavaju s velikom nezaposlenosti i teško ostvaruju svoje ciljeve u razvoju karijere. Stoga je cilj PORC-a otkloniti stručnom podrškom prepreke kao što su nedostupnost informacija, novca i naobrazbe - kaže Orsić.

Ukupna je vrijednost projekta 355 tisuća eura. D.P.
Možda ste propustili...

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

UDRUGA NE-OVISNOST KROZ EU PROJEKT OSIGURALA VLASTITE PROSTORE

Mišetić: Ovo će podići kvalitetu i razinu usluge našim korisnicima

Najčitanije iz rubrike