Mozaik
REKORDNI ALBUMI

Kylie Minogue pet desetljeća na vrhu top-liste
Objavljeno 24. studenog, 2020.
Svojim dugoočekivanim 15. studijskim albumom "DISCO" slavna australska pjevačica Kylie Minogue oborila je niz rekorda, među kojima se najviše ističe onaj da je postala prva glazbenica koja u pet uzastopnih desetljeća kontinuirano ima album na samom vrhu britanskih top-ljestvica, prenosi glazbeni online magazin NME.

Album "DISCO" objavljen 6. studenoga na broj jedan zasjeo je odmah nakon izlaska, a trend osvajanja visokih pozicija na top-ljestvicama nastavio se i diljem svijeta. Također je zabilježio i najveći broj prodaja (55.000 ekvivalentnih jedinica u prvih tjedan dana) od svih izdanja objavljenih ove godine u Velikoj Britaniji, a limitirana kolekcionarska izdanja - poput posebnog vinilnog izdanja ili retrokaseta - rasprodana su odmah u prvim danima nakon njihova plasiranja na tržište.

S ukupno osam albuma s kojima je australska pop-dance kraljica do sad dominirala top-ljestvicama - "Kylie" (1988.), "Enjoy Yourself" (1989.), "Greatest Hits" (1992.), "Fever" (2001.), "Aphrodite" (2010.), "Golden" (2018.), "Step Back in Time: The Definitive Collection" (2019.) i "DISCO" (2020.) - ove godine ona je preuzela tron koji su dosad dijelili Elton John i George Michael. Takav uspjeh u povijesti glazbe postiglo je samo pet izvođača. Uz Kylie Minogue kao prvu ženu kojoj joj to pošlo za rukom, to su slavni kolege: Paul McCartney, John Lennon, Paul Weller i David Gilmour iz Pink Floyda.

- Ne znam što bih rekla od sreće! Hvala svima koji su podržali ovaj album, to mi znači cijeli svijet. Iznimno sam zahvalna i ganuta da je "DISCO" pronašao svoj put do vaših ruku i srca - kaže Kylie u videu objavljenom na njezinu Instagram profilu.

Kako i sam njegov naziv sugerira, album "DISCO" donio je dašak nostalgije na zlatno doba diskoteka. Brojni glazbeni kritičari opisali su ga kao najkonzistentnije Kylieino ostvarenje u posljednjih desetak godina, čijih 12 pjesama - među kojima su i dosadašnji singlovi "Say Something", "Magic" i "I Love It" - uz iskrene emocije s lakoćom dostavlja jednostavnu emotivnu priču u kojoj se i sami slušatelji pronalaze te prepuštaju uživanju u glazbi. D. Miklić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DOLAZE SVJETSKA I REGIONALNA BLUES IMENA

Headliner Thrill Blues Festivala je 19-godišnja senzacija iz Velike Britanije

2

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

3

DISKOGRAFSKA SPAJALICA: VLADIMIR KOČIŠ ZEC

Volim napraviti povremeno određene pomake, odmak od nekog svojeg standarda