Sport
ZADARSKI PROGRAM "BROKERA"

Izgubili bodove, popravni
protiv Diadore u Kupu
Objavljeno 22. studenog, 2020.
U Jazinama mogli izboriti bar produžetak, a večeras po plasman na premijerni završni turnir

Mnogo toga događalo se uoči vikenda u redovima košarkaša s Drave. Između dvije premijerligaške utakmice Vrijednosnice Osijek ostale su bez trenera (Domagoj Kujundžić), a u takvom ozračju otišli su na produženi vikend u Zadar.


Prvo su jučer na programu imali dvoboj redovnog, 11. kola HT Premijer lige kod Sonik Puntamike. Gostujuću momčad s klupe je vodio Marko Mandić, koji je svoj privremeni mandat zamalo obilježio i pobjedom. Brokeri su u legendarnim Jazinama izgubili bukvalno u posljednjim sekundama, što znači da su prvi dio ligaške sezone mogli i bolje zaključiti od učinak od četiri pobjede i sedam poraza. No, još su 22 utakmice do kraja, naravno, ako pandemija ne umiješa svoje prste.


Ovo gostovanje pripada u skupinu nezgodnijih. Sonik je ranije kao domaćin uzeo mjeru Splitu i Zadru, zna se da je to prava domaćinska družina koja je s osječkom ipak imala problema do samog kraja. Istina, osim u većem dijelu prve četvrtine, rezultatska je prednost uglavnom bila na strani domaćina, ali ona nije bila velika. Najveća je bila u 12. minuti, kada je Sonik imao 27:19. U trećoj dionici u dva je navrata osječki sastav imao zaostatak od sedam poena, ali bilo je i tada jasno da bi na kraju pobjednika mogla odlučivati jedna lopta. Gosti su se uspjeli dovesti u takvu situaciju, mogli su izboriti bar produžetak, iako je od njega dvije minute prije kraja bio značajno udaljen. Domaćin je imao drugi put plus osam (91:83), ali dvije trice Frya i četiri ubačena slobodnjaka Paića dovela su goste na 93:92 na 40 sekundi prije kraja. Nakon toga je Vručinić povisio na 95:92, a Frye, koji je 29 minuta bio poprilično suzdržan, odlučio je biti čovjek koji će donijeti poravnanje. No njegov šut za tri poena 16 sekundi prije sirene nije ušao i nove prigode nije bilo.
Imaju Vrijednosnice Osijek ipak prigodu vratiti se iz Zadra, osim s novim trenerom, bar i jednom pobjedom. Večeras, u 19 sati, u dvorani OŠ Zadarski Otoci, klub će tražiti svoj premijerni plasman na završni turnir Kupa Krešimir Ćosić. Na papiru, ždrijeb je bio naklonjen, jer čeka ih ogled s drugoligašem Diadorom (treći hrvatski razred). Oprez je nužan, jer ovaj dvoboj gosti igraju bez najboljeg igrača, prvog strijelca Antonia Jordana (ide s repkom u Tursku), ali i bez njega trebao bi se izboriti plasman u četvrtfinale.


Nino Benčina
SONIK PUNTAMIKA*97

VRIJEDNOSNICE OS.*92

ZADAR - Dvorana Jazine. Bez gledatelja. Suci: Kardum, Roglić i Hordov.

SONIK PUNTAMIKA: Vladović 12, Palčić, Rašić 16 (1-2), Runjić 22 (5-8), Cvitković 23 (5-5), Vručinić 3, Barboša, Zelanto, Zovko 12 (4-8), Keserović, Petani 9 (1-1).

VRIJEDNOSNICE OSIJEK: Jordamo 22 (2-8), Filipović 8 (6-6), Kujundžić 15, Frye 13 (3-4), Špehar, Porobić 2, Vedriš, Topolović 6 (0-1), Lakić 16 (4-6), Paić 10 (2-2).

REZULTAT PO ČETVRTINAMA:22:19, 23:28, 28:21, 24:24
Možda ste propustili...

PRVA POLUFINALNA UTAKMICA DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Brokeri napravili prvi korak prema finalnoj seriji

KREĆE POLUFINALNA SERIJA DOIGRAVANJA ODBOJKAŠA ZA PRVAKA HRVATSKE

Mursaši kod Ribola Kaštela priželjkuju reprizu Kup izdanja

Najčitanije iz rubrike