Crna kronika
LOPOVLUCI U SLAVONIJI

Krađa oružja, ali i dvije tone otpada
Objavljeno 23. studenog, 2020.
Četiri provale i krađe evidentirane su proteklih dana u Osječko-baranjskoj županiji. Kako je priopćila policija, za sada nepoznati lopov u noći između srijede i četvrtka provalio je u obiteljsku kuću u Donjem Miholjcu. Krađom je počinio popriličnu štetu koja se cijeni na oko 150.000 kuna. Čini se da je lopov išao u ciljanu krađu, jer je iz kuće ukrao puške, pištolj i lovačku opremu 33-godišnjaka i 69-godišnjaka. Po saznanju za krađu policajci su obavili očevid i tragaju za kradljivcem oružja. Još jedna krađa zbila su u donjomiholjačkom kraju. U noći između petka i subote nepoznati je lopov provalio u kuću iz koje je ukrao računalnu opremu, LCD TV, Playstation, ali i parni čistač pločica. Vlasnici, 32-godišnjoj hrvatskoj državljanki, nastala je materijalna šteta u vrijednosti od 4000 kuna.


I prošlog je tjedna zabilježena krađa goriva. Kako je priopćila PU osječko-baranjska, ona se dogodila u noći između četvrtka i petka, na parkiralištu odmorišta Beketinci, na autocesti A5 (Slavonika) gdje je nepoznati počinitelj provalio u spremnik goriva kamiona i ukrao približno 400 litara dizela. Oštećenoj tvrtki, koja je i vlasnik kamiona, nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Nije poznato je li vozač bio u kamionu za vrijeme krađe. Inače, krađe goriva na odmorištima autocesta u Hrvatskoj nisu rijetkost.
Krađe je bilo i na području Našica, gdje je između četvrtka i petka za sada nepoznati lopov, koji je morao imati i pomagača, provalio u skladište tvrtke iz koje je ukrao oko dvije tone sekundarnih sirovina. Vlasniku tvrtke nastala je materijalna šteta u vrijednosti od gotovo 50.000 kuna, a za lopovima se traga. M.Bugarić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

2

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

3

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana