Crna kronika
TREĆA ODGODA POČETKA RASPRAVE

Zbog bolesti Vrbanovića nema suđenja Mamiću
Objavljeno 21. studenog, 2020.
Zbog bolesti okrivljenog Damira Vrbanovića treći je put odgođen početak drugog suđenja bivšem čelniku Dinama Zdravku Mamiću i šestorici suoptuženih koje Uskok tereti da su, kao zločinačko udruženje, zagrebački nogometni klub oštetili za oko 200 milijuna kuna.


Podsjetimo, prva sudska rasprava odgođena je 19. listopada jer se opet nije pojavio Damir Vrbanović, koji je zbog visoke temperature bio upućen na testiranje na koronavirus, no pokazalo se kako tada nije bio zaražen. Drugi pokušaj trebao je biti 23. listopada, no tada je Igor Krota bio u samoizolaciji. Treći put početak suđenja zakazan je za 23. studenoga, no i ovaj je put odgođen jer se pokazalo da je ovaj put Vrbanoviću potvrđena zaraza koronavirusom. U ovom sudskom postupku Zdravku Mamiću sudi se po dvije spojene optužnice koje zajedno imaju više od 700 stranica. Sudi se i Mariju i Zoran Mamiću, Damiru Vrbanoviću, Igoru Kroti, Sandru Stipančiću i Nikkyju Arthuru Vuksanu.

Optužnica Zdravka Mamića tereti da je, od prosinca 2004. do prosinca 2015., ostale okrivljenike organizirao u zločinačko udruženje te da su sklapanjem fiktivnih ugovora između Dinama i stranih tvrtki, te ispostavljanjem računa o plaćanju nepostojećih usluga za transfere igrača, koje je Dinamo plaćao, klub oštetili za više od 144 milijuna kuna. Također, NK Dinamo je neosnovano obvezan za plaćanje dodatnog iznosa od još 55,8 milijuna kuna. Četvrti pokušaj suđenja zakazan je za 1. prosinca. S.L.
Možda ste propustili...

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi

Najčitanije iz rubrike