Mozaik
PLANOVI TICKETMASTERA ZBOG SIGURNOSTI NA DOGAĐANJIMA

Na koncert će moći samo cijepljeni
Objavljeno 21. studenog, 2020.
Ticketmaster je počeo preispitivati sigurnost na koncertima u budućnosti, odnosno kad se bude smirila pandemija koronavirusa i bude moguće održavanje većih koncerata i festivala. Magazin Billboard je izvijestio da poznati servis za prodaju ulaznica, čija je matična kompanija najveća svjetska koncertna agencija Live Nation, razmišlja o zahtjevu da svi posjetitelji, kako bi mogli na određeni koncert, predoče ili dokaz o cijepljenju ili negativan test na koronavirus. U prvom slučaju posjetitelji bi morali zatražiti potvrdu od dobavljača cjepiva, a u slučaju testiranja morali bi zamoliti da se njihovi rezultati pošalju u Ticketmaster, gdje bi se oni zatim provjerili i potvrdili. Pošiljatelji bi bili obvezni dostaviti i rezultate Ticketmasteru na siguran, šifriran način prema Zakonu o prenosivosti i odgovornosti zdravstvenog osiguranja (HIPAA).

U svakom slučaju, Ticketmaster ne bi čuvao niti bi imao pristup zdravstvenim kartonima kupaca ulaznica. Umjesto cijepljenja, negativan test na koronavirus trebao bi biti napravljen otprilike 24 do 72 sata prije koncerta. Iz Ticketmastera napominju da je cilj izbjeći zahtijevanje brzog testiranja na licu mjesta za tisuće prisutnih, kao i gužve koje bi pritom nastale, te dodaju da je plan i dalje u fazi razvoja. Dodaju da se planiraju služiti sistemom SmartEvent, koji organizatorima i fanovima pomaže u održavanju socijalne distance na koncertima, te kako će organizatorima biti omogućeno postavljanje vlastitih preventivnih protokola za dezinfekciju, nošenje maski i distanciranje.

Većina stručnjaka u glazbenoj industriji predviđa da se koncerti velikih razmjera neće još skoro vratiti u normalu, odnosno da se neće moći realizirati sve dok cjepivo protiv ne bude široko dostupno. D. Miklić
Možda ste propustili...

VITALNI 66-GODIŠNJAK IZ FRANKFURTA

Hladnim kupkama štiti se od bolesti

IAKO LOKACIJA NA ZAPADU SAD-A NIJE OTKRIVENA

Nestao misteriozni metalni monolit

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBJAVILA SPOT "BOŽIĆ BEZ TEBE"

Mia Dimšić na sam Božić postaje TV voditeljica

2

BELIŠĆANKA MERI ANDRAKOVIĆ NAJAVILA PRVI ALBUM

Objavila novi spot “Dodiri” sa svojim kolegama s Akademije

3

MARKO VUKOVIĆ FRONTMEN ĐAKOVAČKOG BENDA SVEMIRKO, KOJI IMA NOVI ALBUM

Okupiran sam vremenom
i onime što vrijeme donosi