Crna kronika
AKCIJA POLICIJE U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

U šest sati zabilježeno 95 jurnjava
Objavljeno 21. studenog, 2020.
U samo šest sati tijekom četvrtka policija je u Osječko-baranjskoj županiji utvrdila 104 prometna prekršaja, od čega se 95 odnosilo na prebrzu vožnju. Tri vozača, dvojica su vozila aute, a jedan bicikl, bila su pijana. Najpijaniji je bio 53-godišnji biciklist koji je zaustavljen u 23.38 u Osijeku, a u krvi je imao 1,57 promila alkohola.


Istoga dana policajci u Zagrebačkoj i Sisačko-moslavačkoj županiji proveli su akciju usmjerenu na nekorištenje sigurnosnog pojasa svih sudionika u prometu. U Zagrebačkoj županiji ukupno 97 osoba nije koristilo pojaseve, od čega 95 odraslih i dvoje djece. U Sisačko-moslavačkoj županiji zabilježeno je ukupno 105 prometnih prekršaja, od kojih se 29 odnosilo na ciljani prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa.
Iz PU požeško-slavonske još jednom ponavljaju kako će i za vikend provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja. Posebno će se nadzirati i sankcionirati pijana vožnja, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Isto tako ciljano će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere. "Pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa", upozoravaju iz policije. S.Lacić
Možda ste propustili...

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

OSAM OSOBA PRIJAVLJENO ZBOG RATNOG ZLOČINA IZ 1991.

Zlostavljali su civile u Grabovcu

NOVE ŽRTVE KIBERNETIČKIH KRIMINALACA

Lažne SMS poruke stajale ih tisuća eura

Najčitanije iz rubrike