Novosti
AMERIČKI FARMACEUTI

Unija će cjepivo kupiti i od Moderne
Objavljeno 19. studenog, 2020.
Ugovor između EU-a i američke biotehnološke tvrtke Moderna o nabavi cjepiva protiv COVID-19 "gotovo je spreman" i bit će sklopljen "za nekoliko dana", rekao je francuski državni tajnik za europske poslove Clément Beaune.


"Ugovor će biti sklopljen, to je pitanje dana. Gotovo je spreman, Bruxelles nas u to uvjerava", rekao je Beaune u srijedu za francuski televizijski kanal LCI. Izvršni direktor Moderne upozorio je u utorak Europljane da bi produljenje pregovora o kupnji njihova cjepiva protiv COVID-19 moglo usporiti isporuku jer su druge zemlje prioritetne budući da su ugovore potpisale prije nekoliko mjeseci. "Pregovara se, ali nema ugovora", rekao je Stéphane Bancel za AFP iz Cambridgea u Massachusettsu.


Beaune je rekao da je "predgovor" na stolu. "Osnovni parametri ugovora postoje od 24. kolovoza", rekao je, dodajući da treba dogovoriti još "posljednje pojedinosti". "Europa neće kasniti", rekao je, podsjetivši da Komisija pregovara u ime 27 država članica i da će "jako velikodušno" financirati kupnju cjepiva. H
Možda ste propustili...