Kultura
NOĆ KAZALIŠTA

Obnovljen "Zeko, Zriko i Janje"
Objavljeno 20. studenog, 2020.
I ove godine Dječje kazalište sudjeluje u Europskoj noći kazališta, i to svečanom obnovom legendarne predstave Branka Mihaljevića Zeko, Zriko i Janje, u subotu, 21. studenoga, s početkom u 18 sati! Svojoj najdugovječnijoj i najizvođenijoj predstavi, u režiji Ivana Baloga, a koju su za ovu prigodu obnovili Aleksandra Colnarić i Ivica Lučić, daruju novi život na sceni potpuno novom scenografijom, koju je osmislila mlada Tončica Knez.


U predstavi, kojoj se iz godine u godinu vesele i mali i veliki već generacijama, igraju Ivica Lučić, Inga Malidža, Lidija Helajz, Areta Ćurkokvić, Aleksandra Colnarić i Tihomir Grljušić/Srđan Kovačević. Pohlepni Vuk ukrao je iz stada Janje, dovukao ga u šumu i svezao za stablo. Neće ga još pojesti jer je premršavo. Vuk legne i zaspi, a iz grmlja izlazi Zeko. On priznaje Janjetu da nema ni trunke hrabrosti, ali će sve poduzeti da ga spasi. Odvezuje uže kojim je Janje zarobljeno i oboje u strahu bježe. Pridružuje im se besposleni Zriko te oni zajednički traže neko sklonište. Na nesreću, potraže ga upravo u kući Lije, Vukove saveznice. Ona ih prima vrlo ljubazno, prepušta im kuću te odlazi sa svojom djecom na drugo mjesto, svojoj rođakinji. To je, međutim prijevara, jer ona izvješćuje Vuka! Na sreću, troje prijatelja našlo je saveznika u lugaru Luki, koji se obračunava s Vukom predajući ga svojim kudrovima. Troje prijatelja odlučuje ostati kod lugara Luke jer se više ne želi rastajati…


Ulaznice za svečanu obnovu su besplatne, no zbog velikog zanimanja već su podijeljene, ali zato se predstava igra i u nedjelju, 22. studenoga, u terminu nedjeljne matineje, u 10.30 sati. Ulaznice za nedjeljnu izvedbu po cijeni od 20 kuna možete kupiti svakim radnim danom od 8 do 15 sati, sat uoči predstave ili rezervirati na telefon 501-485 i elektroničkom poštom na marketing@djecje-kazaliste.hr. VAŽNO: Zbog velikog zanimanja mole gledatelje da rezervirane ulaznice podignu najkasnije pola sata uoči izvedbi na blagajni kazališta.

I HNK ima program za subotu. Za 19 je sati najavljena projekcija filma Josipa Grizbahera Kazalište u doba COVIDA, kao i izvedba Strindbergove Gospođice Julije (Fröken Julie). N.Vek.
Možda ste propustili...

ORIGINALNI HRVATSKI BREND SE ŠIRI

U Kopenhagenu otvoren najveći Muzej iluzija u Europi

60. ROĐENDANA KREMPUHA

“Pljuska” o padu vlade

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ETNOLOŠKOM CENTRU BARANJSKE BAŠTINE

Izložba “Tisućljeća među rijekama"

2

IZLOŽBA U GRADSKOM MUZEJU VUKOVAR

Tkanja i tapiserije te slike i crteži sakralne tematike

3

PLESNA RADIONICA

Ilijana Lončar na 19. TREPS-u