Osijek
TUŽNA VIJEST IZ HRVATSKE ŠKOLE PEČUH

Preminuo Gábor Győrvári
Objavljeno 18. studenog, 2020.
Iznenada, u 61. godini napustio nas je Gábor Győrvári, dugogodišnji ravnatelj Hrvatskog vrtića, osnovne škole, gimnazije i učeničkog doma Miroslava Krleže u Pečuhu. Gábor Győrvári rođen je 1959. godine, u Sigetvaru, osnovnu školu završio je u Martincima, a gimnaziju u Pečuhu. Na pečuškom je sveučilištu diplomirao hrvatski jezik i književnost te matematiku, a potom i pedagogiju. Istaknuti je hrvatski intelektualac u Mađarskoj, a za svoj je rad na unaprjeđivanju školstva dobio brojna priznanja. Od 1994. godine Gabor Győrvári na čelu je Hrvatske škole u Pečuhu.

OŠ Vijenac iz Osijeka njeguje gotovo pola stoljeća dugu međunarodnu suradnju s Hrvatskom školom u Pečuhu. Upravo je Gabor bio vrijedan i agilan kreator zajedničkih projekata i suradnji. Svi su projekti i sve suradnje imale zajednički cilj - očuvanje i jačanje hrvatskog identiteta u gradu Pečuhu i okolnim hrvatskim mjestima. Često na relaciji Zagreb - Budimpešta, Gabor je rado i aktivno boravio u Osijeku, njegujući prijateljstvo spomenutih škola.

Ravnateljica, članovi Učiteljskog vijeća te svi zaposlenici OŠ Vijenac izražavaju sućut obitelji Győrvári te svim djelatnicima Hrvatske škole u Pečuhu. H. Pavić
Možda ste propustili...

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

Najčitanije iz rubrike