Regija
PROTIV OVISNOSTI

I videospotom potiču pušače na nepušenje
Objavljeno 17. studenog, 2020.
VIROVITICA

"Kako se ne izgubiti u duhanskome dimu" naziv je videospota koji je pripremio Zavod za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije u povodu početka Mjeseca borbe protiv ovisnosti, a koji se svake godine tradicionalno obilježava od 15. studenoga do 15. prosinca.

Dio je to i projektnih aktivnosti u okviru projekta "Nepušenjem protiv ovisnosti – ja sam iz razreda nepušača" koji se u Virovitičko-podravskoj županiji provodi u 2020. godini. Prema riječima voditelja projekta, prof. Siniše Brlasa, cilj je projekta osnažiti samozaštitne kapacitete učenika u odgojno-obrazovnim ustanovama i ostalih mladih u Virovitičko-podravskoj županiji u prevenciji ovisnosti i afirmaciji zdravlja, pri čemu se naglasak stavlja na prevenciju i suzbijanje pušenja duhanskih proizvoda mladih, kao jednog od glavnih rizika koji mlade uvode u svijet štetne zloupotrebe droga.

– Ovaj je videospot zapravo dodana vrijednost ciljevima projekta jer se odnosi na cjelokupnu populaciju, dakle namijenjen je svim građanima – s jedne strane ohrabruje nepušače da ustraju u nepušenju, a s druge strane motivira i potiče pušače da odluče prestati pušiti – kaže prof. Siniša Brlas.

Radi ostvarenja tih ciljeva projekta, timovi edukatora provode edukacije učenika u školama, u skladu aktualnom pandemijom koronavirusa.

P. Ž.
Najčitanije iz rubrike