Autoglas
RENAULT ZA PUTNIKE

Nakon 40 godina Trafic je robusniji te puno udobniji
Objavljeno 10. studenog, 2020.
Novi motor dCi 150 zaokružuje ponudu dizelskih motora. Trafic stiže u ožujku

Novi Renault Trafic u inačicama Combi i SpaceClass predstavlja novi dinamičan dizajn još izražajnijeg prednjeg kraja, novu karmin crvenu boju i dorađenu unutrašnjost. Sada su dostupni i sustavi za pomoć u vožnji i multimedijski sustav Renault Easy Link najnovije generacije. Novi, snažniji motor dCi 150 zaokružuje ponudu dizelskih motora.

Trafic slavi 40. rođendan, a tijekom tri generacije u 50 zemalja prodan je u više od dva milijuna primjeraka. Trafic Combi prije svega je namijenjen vozačima koji se profesionalno bave prijevozom putnika i velikim obiteljima. Ispunjava njihove potrebe za većom količinom prostora i modularnošću, bez kompromisa glede udobnosti i broja sjedala. Renault SpaceClass ispunjava pak očekivanja najzahtjevnijih vozača i putnika koji traže prilagodljivost, prostranost i ekskluzivnu udobnost. Combi i SpaceClass ističu se novim vodoravno položenim poklopcem motora i okomitom prednjom maskom kojima duguju robusniji izgled. Novi odbojnici i Full LED svjetla koja imitiraju Renaultov prepoznatljiv svjetlosni potpis u obliku slova C. Opremljeni su električno sklopivim retrovizorima, novim 17-inčnim naplatcima i elegantnijim poklopcima kotača.

Potpuno nova armaturna ploča istaknuta vodoravnom linijom koja se proteže u obloge vrata, u unutrašnjosti ostavlja dojam veće prostranosti. Unutrašnjost ima nove pretince za odlaganje. Trafic Combi i SpaceClass imaju teretni obujam do 1,8 m3 i odlikuju se nenadmašnom modularnošću za do 9 putnika, što kupci znaju cijeniti.

Novi Trafic Combi i SpaceClass pokreću tri dizelska motora: novi motor dCi 150 (s ručnim ili automatskim mjenjačem EDC), koji je sada 5 KS snažniji, novi dCi 110 (s ručnim mjenjačem) i motor dCi 170 (s automatskim mjenjačem EDC). Bogatija paleta novog Trafica Combi i SpaceClass bolje se prilagođava različitim potrebama različitih kupaca.

6-stupanjski automatski mjenjač s dvije spojke EDC, dostupan sa 150 KS i 170 KS snažnim motorima povećava udobnost i odzivnost brzim i preciznim promjenama stupnjeva prijenosa. Stiže u ožujku iduće godine.

Milan Bugarić
// premijera //
INOVACIJE I POVEZIVOST

Renault Trafic opremljen je multimedijskim sustavom s navigacijom Renault EASY LINK. Sustavom se upravlja preko 8-inčnog zaslona, a kompatibilan je sa sustavima Android Auto i Apple CarPlay te opremljen bežičnim punjačem pametnih telefona. Trafic Combi i SpaceClass omogućuju jednostavniji pristup pretincima za odlaganje koji sada ukupno broje 86 litara.