Crna kronika
ODUZELA JOJ PREDNOST AUTOMOBILOM

Biciklistica umrla u bolnici nakon sudara
Objavljeno 31. listopada, 2020.
U četvrtak je policija zaprimila dojavu iz Opće bolnice u Slavonskom Brodu da je teško ozlijeđena 67-godišnja vozačica bicikla preminula od posljedica teških ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći koja se dogodila 22. listopada. Nesreća se dogodila na raskrižju Ulice Josipa Bašića, Aleje Miroslava Krleže i Ulice Josipa Hlišića, u Slavonskom Brodu u 17.25 sati, a biciklistica je nastradala kada joj je automobilom oduzela prednost prolaska 26-godišnja vozačica.


Kako je priopćila Policijska uprava brodsko-posavska, do prometne nesreće je došlo jer je 26-godišnjakinja, upravljajući osobnim automobilom, ušla u raskrižje ne propustivši 67-godišnjakinju biciklisticu, koja je imala prednost prolaska. Potom je došlo do udara bicikla u osobni automobil i pada 67-godišnjakinje. Ozlijeđenoj 67-godišnjakinji pružena je liječnička pomoć nakon koje je prevezena i zadržana na liječenju u bolnici, gdje su ozljede okvalificirane kao teške. Unatoč borbi liječnika za život 67-godišnjakinje, ona je podlegla teškim ozljedama sedam dana nakon prometne nesreće.

Policajci PU brodsko-posavske protiv 26-godišnje vozačice podnijeli su nakon nesreće kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog počinjenog kaznenog djela "izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu". Međutim, s obzirom na to da je unesrećena preminula, vozačici auta prijeti puno teža kazna. S.Lacić
Najčitanije iz rubrike