Tehno
U HRVATSKOJ

Predstavljena Mi 10T serija
Objavljeno 30. listopada, 2020.
Xiaomi je u suradnji s tvrtkom Bijelić Co, ovlaštenim distributerom Xiaomija za Hrvatsku, Sloveniju, Austriju i Crnu Goru, predstavio najnoviju Mi 10T seriju u zagrebačkom Arena Centru. Mi 10T Pro nastavlja ovo Xiaomijevo nasljeđe kamere ultravisoke rezolucije s podrškom za OIS i 8K video s impresivnom 108 glavnom kamerom. No tu nije kraj. Naime, i Mi 10T Pro i Mi 10T opremljeni su trostrukom kamerom koju, uz glavnu kameru, čine 13 MP ultraširoka kamera te 5MP makrokamera dok se s prednje strane nalazi 20 MP selfie kamera.


Uređaji su opremljeni kamerama koje će u svakom trenutku uhvatiti važne trenutke korisnika pri čemu Xiaomi nudi i nove dinamične softverske značajke za fotografiranje. Šest samostalnih načina rada s dugotrajnom ekspozicijom omogućuje korisnicima snimanje umjetničkih snimki, od Moving crowd načina, koji se fokusira na neaktivni objekt dok zamućuje dinamično okruženje, preko Star trails načina, koji stvara efekt zvjezdanog neba, do Photo Clones načina, koji vas snima na četiri različita načina. Osim toga, tu su i tri nova filtra za fotografije Cyberpunk, Gold vibracije i Black ice što pomažu oživjeti željeno raspoloženje.


Mi 10 Lite opremljen je elitnom četverostrukom kamerom koju čine 64 MP primarna kamera, 8 MP ultraširoka kamera, 2 MP makrokamera i senzor dubine od 2MP za besprijekorno jasnu sliku u bilo kojem trenutku. S prednje strane nalazi se 16MP selfie kamera. Novi softverski alati kao što su six Long Exposure modes, Time-lapse selfie, Timed burst i Dual Video nude korisnicima mogućnost snimanja jedinstvenih i kreativnih slika bez potrebe za dodatnim softverima za uređivanje.


Uz impresivnu brzinu osvježavanja od 120 Hz, Mi 10T Lite automatski se prilagođava najprikladnijoj brzini osvježavanja, ovisno o vrsti sadržaja koji se gleda. M.R.
Šest samostalnih načina rada s dugotrajnom ekspozicijom omogućuje snimanje umjetničkih snimki
Najčitanije iz rubrike