Sport
KARATE PH ZA MLAĐE UZRASTE U BORBAMA

Medalje u Slavoniju, o skupu u Rijeci pisalo se i u svijetu
Objavljeno 29. listopada, 2020.

Više od 500 sudionika iz 120 klubova okupilo se u dvorani Mladosti u Rijeci na karate Prvenstvu Hrvatske u borbama za mlađe uzraste, kadete, juniore i mlađe seniore, naravno u ženskoj i muškoj konkurenciji. Kako je usred pandemije i kada se odgađaju natjecanja i veća okupljanja organizacija prošla uspješno svjedoči da su organizatoru, Hrvatskom karate savezu stigle pohvale i s međunarodnih adresa. Zanimljivo, o dvodnevnom događaju u Rijeci proteklog vikenda pisalo se i na stranici Svjetske karate federacije (WKF), koji su se iznimno pohvalno izrazili o organizaciji priredbe, a posebno kako su to Hrvati uradili pridržavajući se svih propisanih mjera.


- Događaj je održan slijedeći sve smjernice Svjetske karate federacije o COVID-19, primjenjujući propise lokalnih vlasti uz provedbu socijalnog distanciranja i obveznu uporabu zaštitnih maski za sve sudionike. Turnir je uspješan jer je mladim karatašima omogućeno natjecanje, a Hrvatski karate savez pokazao je kako je jedan od aktivnijih saveza u povratku u ‘novo normalno‘ - stoji u tekstu objavljenom na stranici WKF-a.

Treba reći kako su maske u dvorani bile obvezne, a iznimka je naravno bila prigodom izlaska i na samom nadmetanju na tatamiju. Što znači da se ipak nije u Rijeci dogodio nedavni radikalni španjolski pristup, gdje je jedna rukometna utakmica odigrana pod maskama! Pod maskama je naravno održano i proglašenje pobjednika u svim kategorijama u svim uzrastima. Dakako, medalje su se dijelile i članovima klubova iz Slavonije. U Osijek su otišle dvije bronce. Borna Gudelj u konkurenciji mlađih seniora (- 84 kg) osvojio je treće mjesto, a njegov mlađi vrat Petar kod kadeta bio je sedmi. Broncom se okitio i član osječke Karate akademije Domagoj Matković, koji je bio treći također u konkurenciji mlađih seniora (U-21) do 67 kg. Medalje su odlazile i u Viroviticu, Slavonski Brod, Vinkovce i Ivankovo, a neke od njih bile su zlatnog sjaja. Veliki uspjeh postigla je Laka Kockarević iz KK Ivankovo. Osvojila je prvo mjesto i naslov državne prvakinje u konkurenciji kadetkinja do 54 kg. Zlatom se okitio Nikola Gondi iz KK Virovitica u konkurenciji - 70 kg te Ana Lujić iz KK Slavonski Brod u konkurenciji kadetkinja do 47 kg. Kod juniorki do 48 kg Maja Kozlinger iz Virovitice bila je druga, a Ivana Slaviček iz Vinkovaca na trećem mjestu. K.Lacković
Najčitanije iz rubrike