Novosti
KOORDINACIJA ZA SUSTAV DOMOVINSKE SIGURNOSTI

Nizom mjera protiv radikalizacije
Objavljeno 29. listopada, 2020.
Prva sjednica Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti održana je u srijedu pod predsjedanjem ministra hrvatskih branitelja i predsjednika Koordinacije Tome Medveda.
Sjednica je sazvana u povodu zaključka Vlade o sprječavanju radikalizacije te su kroz izlaganja relevantnih resora prezentirane analize postojećeg stanja iz različitih područja nadležnosti, priopćilo je Ministarstvo hrvatskih branitelja. Usvojen je niz mjera za sveobuhvatan, sustavan i učinkovit pristup sprječavanju radikalizacije o kojima će Koordinacija za sustav domovinske sigurnosti izvijestiti Vladu te će s mjerama biti upoznato i Vijeće za nacionalnu sigurnost. Sjednici je nazočio i savjetnik predsjednika Republike za nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić. Riječ je o prvoj sjednici Koordinacije nakon oružanog napada na Markovu trgu 12. listopada, gdje je ozlijeđen policajac i nakon rasprave o radikalizaciji u društvu koja je uslijedila. H
SAZIVANJE VIJEĆA ZA NACIONALNU SIGURNOST
Kad Koordinacija za sustav domovinske sigurnosti predloži odgovarajuće mjere, moguće je sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost. Predsjednik Republike Zoran Milanović ranije je izjavio da Vlada u sustavu domovinske sigurnosti nije ovlaštena davati naloge Koordinaciji, nego je za to ovlašteno jedino Vijeće za nacionalnu sigurnost. Koordinaciju za sustav domovinske sigurnosti nazvao je "paratijelom".
Možda ste propustili...